Hvad er din intention med at være her?

Stolt

img_8502

Jeg er så stolt af ham dér. Ham, som fotografen ved det event, vi deltog i i mandags, valgte at sløre til fordel for mig. Min mand.

Han var til eksamen i dag. Den store mundtlige danskeksamen, der skulle afslutte tre års danskundervisning på seminariet. Han har tilbragt mere tid med sin studiegruppe end med mig gennem de seneste måneder. Timelange sessioner på hverdage, i weekender og på helligdage. Hvor de har forberedt sig på de otte spørgsmål, som de kunne risikere at trække.

Og så kom dagen. Og han var stille og irritabel. Selvfølgelig. Fik spidst fortalt mig, at mine evigt forsvundne nøgler og dankort “dagligt drænede ham for energi”. Og jeg forstod hvor han kom fra og gled af – og fik mere og mere ondt i maven af sympatinervøsitet. Og så tog han afsted.

Han skrev til mig, da han havde været inde. Imens han ventede på, at læreren og censoren voterede. Skrev at det ikke var gået særligt godt. At han ikke havde været teoretisk nok og at han var overbevist om, at den tilhørende 24-timersopgave, som han rent faktisk brugte alle døgnets 24 timer på at skrive i forrige uge, ville trække ned. Og jeg skrev alt muligt opmuntrende. At jeg var sikker på, at han havde klaret det fint. At han bare skulle bestå. Og at det ikke var verdens undergang, hvis han dumpede. Og tiden gik. 25 minutter senere skrev han, at de stadig voterede på den anden side af døren – nu fuldstændig sikker på, at de diskuterede hvorvidt han skulle have lov til at bestå. Mit hjerte hamrede afsted. Jeg kunne ikke samle mig om noget som helst. Og fem minutter senere ringede han. Fortalte mig på en usædvanligt ydmyg måde, at den skriftlige opgave havde trukket op – og at han havde fået 10.

Jeg er stolt af ham dér. Nu er han i princippet dansklærer, selvom han stadig mangler et år, før han kan kalde sig helt færdiguddannet. Og den skole, som han er vikar på, har ansat ham som dansk- og klasselærer i et vikariat efter sommerferien. Fordi han er så pissedygtig. Samtidig med at han er en guddommelig far og en evigt støttende, hengiven og forstående mand. Som holder styr på mine nøgler og mit dankort.

Jeg er heldig. Og jeg havde været præcis ligeså stolt, hvis han var dumpet.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

3 kommentarer

 • Marie Cecilie

  Stort tillykke med eksamen Thor😊 og velkommen i flokken af dansklærere 😄😄 der er altid plads til en mere 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MM

  Nøgler og dankort! Det er sgu 40 år, ok sandheden skal frem, 20 år for tidligt. Stil en smuk skål til nøgler og helst også pung. Øv dig i altid at bruge den, så varer det sikkert 30-40 år før det rigtigt svipser. Og hvis du på samme måde udser dig BESTEMTE pladser hos andre, så vil Thor elske dig endnu højere. Og så sig lige tillykke fra en med samme passion for faget. MM

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Stort tillykke med ham 😊👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er din intention med at være her?