Hvorfor #9

SU-venlig take away

img_7009img_6340

Som jeg fortalte i sidste måned, så er jeg på en eller anden måde landet i den afsindigt priviligerede situation, at jeg er blevet ambassadør for Just Eat. I sidste måned havde jeg fokus på opdragelses- og samtaleaspektet i at smage mad fra forskellige køkkener med sine børn – og jeg lavede en lille video, der afslørede mit afkoms ringe geografiske viden.

I denne måned har vi haft fokus på det SU-venlige. Vi er jo begge studerende og har et relativt stramt madbudget. Samtidig prioriterer vi at kunne hente eller få bragt vores færdiglavede mad engang imellem – da vi også er en travl børnefamilie, der ikke altid har lige godt styr på madplanen – eller på planen i det hele taget.

Af økonomiske årsager ender vi langt størstedelen af gangene med pizza. Men pizza er ikke bare pizza. Der er en seriøs kvalitetsforskel på pizzeriaerne alene på Østerbro – og vi har efterhånden fundet frem til vores favorit. Først på måneden – eller når Thor og jeg aftenspiser i smug, kan vi også finde på at bestille sushi. Sushi er generelt dyrt, men vi har opdaget et sted, hvor maden er til at betale og hvor kvaliteten faktisk følger med.

Pizzaimg_7003

img_7006

img_7004

img_7010

img_7005

img_7007

Gastronomia Italiana 3 på Østebrogade laver efter min mening Østerbros bedste pizzaer. Vi havde egentlig opdaget stedet, da vi boede lige ved siden af, dengang Sia var nyfødt. I sommerperioden var der ofte kø helt ud på gaden – og med god grund. Og så flyttede vi nogenlunde præcist en kilometer væk – og så blev vi magelige og nøjedes med de mere nærtliggende pizzeriaer.

Takket være det her ambassadørskab har jeg dog genopdaget stedet – og nu er der ingen vej tilbage. De laver de lækreste, italienske pizzaer. Med seriøst lækre bunde – og spækket med fyld af god kvalitet. De er virkelig ikke nærige, når det kommer til at smide lækre pølser, kartofler, god parmesan og alt muligt andet på – og derfor kan den lidt højere gennemsnitspris pr. pizza sagtens forsvares. Jeg spiser langt mindre pizza, når jeg bestiller herfra – og til gengæld ved jeg, at kvaliteten er i orden. Mine børn sværger til Hawaii – og Gastronomias version er med en ordentlig skinke og ananas, der tydeligvis ikke er fra en dåse.

Jeg kan anbefale “Sant Agata” med masser af spinat, masser af napolitansk salami, god pesto og godt med parmesan. Den er for sindssyg – også dagen efter, hvor jeg i øvrigt altid opvarmer min pizza på en stegepande. Det gør den enormt sprød og lækker. En anden favorit er “Bianca” med kartofler, rosmarin og godt med bacon. Og så hawaii til ungerne, selvfølgelig.

 

Sushiimg_7002

img_6997

img_6999

img_7001

 Lins Sushi på Østerfælled Torv er totalt undervurderet. Måske var det i virkeligheden bare os, der ikke anede hvor godt det var – for de har virkelig fine anmeldelser, hvilket er fuldt fortjent.

Thor og jeg plejer at dele en “maki party”, som består af 4 x 8 super lækre ruller til bare 300 kr.- og hvis børnene spiser med, så supplerer vi med torskenuggets, edamamebønner og miniforårsruller. Og så er alle mætte og glade – for en pris, som man altså ikke får meget sushi for andre steder!

img_6998

Favoritter er en god ting – og jeg er typen, der har meget svært ved at prøve noget nyt, når jeg først har fundet noget godt. Men jeg går højst sandsynligt glip af en hel masse – og derfor vil jeg i næste måned forsøge udelukkende at bestille mad fra steder, som vi ikke har prøvet før! Nu har vi muligheden – og forhåbentlig kommer jeg til at kunne anbefale jer noget af det. Indtil da må I give den gas med ovennævnte pizza og sushi, hvis I har fået lyst til at smage. Begge steder har ret billig levering – så det er ikke kun forbeholdt os på Østerbro.

God lørdag aften!

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

 • Lækkert, selvom de nu nok ikke bringer til Jylland 😉
  Det det med at varme pizzarester på panden, skal jeg lige høre mere om 😉 Middel eller høj varme? Med eller uden fedtstof? Tak 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Det er verdens bedste tip. De bliver faktisk endnu bedre end dagen før :) Intet fedtstof – og så mellem/høj varme. Mest på bunden, men også gerne lidt på toppen – afhængig af toppingen selvfølgelig! God fornøjelse! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor #9