Ugen der gik #119 (på en ny måde)

Sund?

img_3116img_3135

Jeg har haft sådan cirka det samme nytårsfortsæt de seneste cirka 8 år (aka alle de år, jeg har været nogens mor). Jeg har aldrig skrevet det ned og hvis jeg havde, så havde ordlyden nok varieret en smule fra år til år – men ambitionen havde været den samme. Noget med at tabe de graviditetskilo, jeg aldrig har formået at få bugt med.

I år er det anderledes. Selvfølgelig vil stadig gerne tabe de genstridige kilo – men først og fremmest vil jeg gerne være sundere. Det er hovedambitionen. Jeg kan sagtens leve med og faktisk langt om længe også holde af min krop, som den ser ud nu – men jeg er bange for, at vi ikke får tid nok sammen – min krop og jeg – hvis jeg ikke begynder at behandle den lidt pænere. Jeg fylder 30 om 55 dage – og jeg vil så forfærdeligt gerne fylde tre gange så meget i 2078.

Og jeg lever ikke specielt sundt. Det vidste jeg jo i virkeligheden godt – men det gik for alvor op for mig, da jeg tog denne sundhedstest lige inden nytår. Jeg blev tvunget til at indrømme, at jeg snildt kan gå flere dage uden at indtage grøntsager, at jeg ved festlige lejligheder glemmer, at jeg ikke ryger cigaretter, at jeg drikker for lidt væske, spiser for meget junk, for lidt fuldkorn og for meget sukker, vågner op med stive led hver morgen og at jeg – værst af alt – føler mig for træt, for presset og for uoplagt. Og så tænkte min computer sig om – og så gav den mig en sundhedsscore på 49%.

Av. I mit ansigt.

Jeg bliver aldrig hverken en yngre udgave af Charlotte Bircow eller en kvindelig udgave af Christian Bitz. Dertil er jeg ganske enkelt for glad for de gode ting i livet. Men måske skulle jeg – i anledning af at jeg snart er 30 og dermed forfærdeligt voksen – snart lære, at de gode ting i livet også kan være grøntsager og motion (åh gud, det bliver op ad bakke…) – og ikke kun twister fries og studenterbrød. Måske kan man godt spise sundt og behandle sin krop pænt størstedelen af tiden – og stadig tillade sig selv både fredagsslik og onsdagssnegle? Jeg vil i hvert fald prøve.

Sidste januar forsøgte jeg at kickstarte min nye livsstil med en juicekur. Jeg overlevede fem dage på juice og spiste pænt mange grøntsager i et par uger derefter. Og så glemte jeg alt om nytårsfortsætter og mål. I år forsøger jeg at kickstarte min nye livsstil og mit nye, sundere jeg med en måned helt uden sukker – og en ny god vane i form af daglige kosttilskud. Historien om den dér tarveligt ærlige sundhedstest slutter nemlig ikke bare med, at jeg græmmes over mit pinlige resultat. Den slutter med at jeg – på baggrund af de ting, jeg har indrømmet – bliver anbefalet hvilke kosttilskud, der kan hjælpe mig på vej mod en sundere hverdag.

Jeg har altid syntes, at de mennesker, der spiser en helvedes masse kosttilskud, var nogle overordentlige tjekkede typer. Og jeg har gud ved hvor mange gange revet en masse glas ned fra hylderne i helsekostbiksen – og forsøgt at være ligeså tjekket. Og min medicinhylde bugner med halv- og heltomme glas og jeg kan ikke rigtig huske hvilke piller, der skulle gøre hvad for mig.

Og det er det smarte ved Zentabox. Det er en abonnementsløsning, hvor man månedligt får tilsendt lige præcis de kosttilskud, der passer til ens behov – kontrolleret på et apotek og pakket i små poser. En til hver dag. Så bliver det ikke meget nemmere at være tjekket.

img_3120

img_3118

Jeg ved ikke, om kosttilskuddene gør mig mere sund. Men jeg formoder, at de ikke gør mig mindre sund – og jeg ved, at de får mig til at føle mig mere sund. Og allerede dér er jeg nået langt.

Hvis du også vil starte 2018 ud med nogle nye, gode vaner, så tag sundhedstesten HER og se, hvad de kloge hoveder anbefaler dig at supplere din kost med. Hvis du bruger rabatkoden Tregode18 – så sparer du hele 25% på de første to måneder – og du kan til hver en tid opsige abonnementet.

img_3119

img_3117
Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

 • Matilde

  Hej ..
  Tak for denne fine hyggelige blog, som jeg for nylig har fundet.
  Jeg har truffet et valg om, at jeg ikke læser sponsorerede indlæg på blogs. Ikke fordi de er dårlige, overhovedet ikke, jeg har bare ikke lyst til at opsøge ekstra reklame til at påvirke mit liv, og hvad jeg ønsker mig. Desværre kommer din annoncering af at indlægget er reklame ikke frem, når man ser indlægget i bloglovin’ og derfor kommer det faktisk for mig til at opleves som skjult reklame.
  Jeg har ikke forstand på den tekniske side af det, men kunne du mon fremover overveje, at lave annonceringen i en form som man kan se inde i bloglovin? De bedste hilsner Matilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Matilde. Velkommen til – jeg er glad for, at du synes om bloggen :) Jeg har stor respekt for din beslutning om ikke at opsøge reklame. Desværre kan det teknisk ikke lade sig gøre, at se det symbol, der fortæller, at indlægget er sponsoreret i Bloglovin. Man kan til gengæld se det med det samme, hvis man går direkte ind på selve bloggen. Jeg håber, at det går an. Heldigvis for dig fylder de sponsorede indlæg herinde efterhånden ikke ret meget. Rigtig god dag fra Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #119 (på en ny måde)