Ugen der gik #140 (med aflevering, fødselsdag og Katy Perry)

Sygeplejerske!!

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været så træt, som jeg er lige nu. Træt ind i knoglerne. Så træt, at det eneste fornuftige ville være at gå i seng. At give slip. Og det kan jeg ikke. Endnu.

Jeg kan ikke få mig selv til at give slip på den her dag. Den må gerne lige være lidt længere. Jeg er nødt til lige at blive her – og suge det sidste ud af den. Imens min familie sover tungt rundt omkring mig. Imens uret tikker, TV’et mumler og en fest et sted i nærheden lader til at blive sjovere og sjovere.

Jeg er sygeplejerske! For fanden, jeg er sygeplejerske!! Og jeg vågnede med en underlig blanding af ro og kvalme. Afklarethed og nerver og lykke og nervøsitet. Og jeg cyklede mod skolen på Tagensvej for måske sidste gang i mit liv. Den samme rute, som jeg har cyklet i fem år. Og da jeg cyklede forbi Rigshospitalet – og kiggede op på den store bygning, der tårnede op i morgensolen, begyndte jeg at tude. Midt i trafikken og byggeriet. Fordi det var så afsindigt stort. Fordi jeg kunne huske alle de gange, jeg i løbet af de fem år har cyklet forbi det hospital på vej mod skolen – og fordi jeg kunne huske hvordan jeg hver eneste gang har kigget op og tænkt, at det var dét, det hele skulle ende med. At det var derinde, jeg skulle gøre en forskel for nogen og for mig selv, en dag. En dag, der i så lang tid lå så uoverskueligt langt ude i fremtiden – og nu var det nu. Nu skulle jeg bare lige cykle hen og forsvare min bachelor – og så ville titlen være min. Titlen og adgangen. Og så var der en bus – og den flagede – og jeg var ligeglad med hvorfor. For lige dér flagede den for mig. For mig og for alle de andre, der i de her dage afslutter og dermed starter på det, de har drømt om.

Og det gik godt! For helvede. Jeg fik 10 og jeg fik ros og vi havde skrevet en skidegod opgave. Og på den anden side af bedømmelsen og held og lykke ventede et mindre heppekor bestående af nogle af mine allervigtigste og nærmeste. Og så skal jeg ellers lige love for, at tårerne fik frit løb. Jeg vidste, at det ville blive en lettelse. Jeg anede ikke, hvor stor den ville blive.

Og vi skålede i champagne og jeg trak vejret dybt og fik ondt i kinderne af at smile. Og så forlod min mand selskabet – for at tage til jobsamtale. Jeg opdagede stillingsannoncen for nogle uger siden, et par timer efter den var slået op, og jeg vækkede begejstret Thor, der var faldet i søvn på sofaen med et “Her er det! Det er perfekt!!”. For det var det. De hænger ikke på træerne – stillinger på gode skoler og med netop de linjefag, som han har valgt. Og det her job havde det hele og mere til.

Og han kom hjem igen og han sagde at det var gået godt og at de ville ringe inden klokken otte. Og så sendte vi Hugo i sommerhus med sin farfar – og tog de store med i Tivoli for at fejre. Og spiste is og pizza og misbrugte vores Turpas, imens vi kiggede på klokken og testede, at vibratoren på Thors telefon virkede. Og klokken blev fem og den blev seks og den blev syv og han blev mere og mere stille. Og så stod vi i kø til de dér både – og da vi stod allerforrest spurgte Sia hvad det var for en telefon, der ringede. Og så sprang han væk fra køen og tog telefonen op til øret og jeg forsøgte desperat at aflæse hans kropssprog – og han smilede stort til mig og så vidste jeg det.

Så vidste jeg, at vi er i mål. For nu. For fanden.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

26 kommentarer

 • Doktormusen

  Dejligste C. Jeg tror vi er mange som har set frem til denne dag. Og holdt vejret og bandet lidt, da du satte studiet på pause. Men nu er du her! Og det bliver så godt. For dig, din familie og alle dine patienter og kolleger. Kæmpe. Stort. Tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KÆMPE tillykke… jeg var lige tilbage til den dag jeg forsvarede min kandidatafhandling med din beretning… jeg sværger at dine følelser var palpable (pun intended) – tænk at man kan blive så lykkelig på andres vegne.. tillykke til og med Thor også….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt!
  At være færdig er sååå skønt!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Årrhhhh nu tuder jeg altså.. Kender dig ikke, men hold nu op du vækker følelser med dine skønne skriverier❤️❤️Kæmpe tillykke til jer begge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Chills! For fanden! Kæmpe stort tillykke til jer begge – det er så godt det der :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Tillykke med det hele. For Fanden da, NU er det rigtig sommer. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Kæmpe stort tillykke 🎉🎈🌞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Altså, så løber tårene igen til et af dine indlæg. Du skriver så godt. Så glad på jeres vegne! Kæmpe stort tillykke til jer begge❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elvira

  JEG GRÆDER OG KENDER DIG IKKE!!! den lyder som den vildeste bedste dag og du/i fortjener det!
  Folk har sikkert tænkt, at i aldrig kom i “mål” med uddannelse, liv og karriere da i blev forældre for første gang i en så ung alder og se nu der! i vandt! sådan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  STORT TILLYKKE :)
  Du skriver så fantastisk, og selvom vores historier ikke er identitiske minder de på mange måder om hinanden :)
  alle de gange hvor du skriver om usikkerhed, og tvivl og bange anelser om forhold der mon ville holde, graviditet og ikke mindst finde sin plads i uddannelsessystemet, rammer du mig på så mange måder.
  jeg glæder mig til at det er min tur til at kalde mig sygeplejerske, men for nu glædes jeg SÅ meget på dine vejne! nyd dagen!!!! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  Ej, men jeg får nærmest helt gåsehud! Tillykke, for fa’en! Til både dig og Thor. Det var da i sandhed en livsændrende dag.
  Gid alle jeres ønsker og drømme må blive indfriet i jeres nye jobs.
  Tillykke! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai Møller

  Dette indlæg fik lige sat gang i tårekanalerne hos mig. “Så vidste jeg, at vi er i mål”. Tillykke <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • caroline

  Jeg får sjældent læst på din blog, men NÅR jeg så gør, så ender jeg altid med at sidde med gåsehud og tårer i øjnene. Du skriver så godt!
  Tillykke til Jer begge to. Hvor er det fantastisk for jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du er så god med ord og til at trække os med ind i følelserne. Jeg blev smittet af dit sug og din lykkefølelse. Vi står selv med en masse løse ender, men for fanden – lige om lidt er det jo nu! Tillykke med titlen, friheden og jobbet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lillian

  Stort tillykke til jer begge wauh en stor dag. Held og lykke fremover ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesofie

  Kære Cecilie.
  Stort tillykke med din nye titel som sygeplejerske! Når jeg læser dit indlæg, bliver jeg ført tilbage til den dag, det var mig. Til da jeg selv stod foran forsvar af bachelor (og senere kandidat uddannelse) . Jeg mærker følelsen af glæde, stolthed og lettelsen, næsten som om det var mig selv. Dengang for nu 4 år siden(og 2). Tak for at føre mig tilbage og mindes!
  Held og lykke i kitlen- livet på den anden side indfrier alle de forhåbninger og drømmer, vi kunne ønske!
  Tillykke igen-også med din mand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Shit man en vild dag!
  Stort stort tillykke med uddannelsen og jobbet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Tillykke!!! Jeg forstår bare ikke helt læste Thor ikke til lærer?? Hvorfor har han så fået job i Tivoli? Ligger der en skole der? I så fald hvilke? 😱

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Han fik ikke job i tivoli – han fik det bare at vide, imens vi var i tivoli 🙈 han har fået job på Maglegårdsskolen i Hellerup 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Wow kæmpe tillykke til jer begge to!! Sikke en fantastisk dag! Hvordan kan det egentlig være du har læst i 5 år?? Har set mange sygeplejersker der er færdig efter 3,5 år 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Barsel sgu da – og orlov et halvt år 😃 Selv tak 🤘🏻

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Tillykke. Jeg er sinker på, at du bliver en verdensklasse sygeplejerske.

  PS. Du skivers fantastisk. Det er en fornøjelse at læse dit blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hvor er det bare rørende og stort. Kæmpe tillykke med det hele❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanni

  Nu tuder jeg lidt 😅😍❤️
  Stort tillykke begge to!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Sikke en vild dag for jer!!!! KÆMPE STORT TILLYKKE med din nye titel og Thors job! I er så seje begge to!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw! Det lyder som en helt vildt fantastisk dag. TILLYKKE til dig og dine. Hurra for at finde sin hylde, hvor der er mening, og man finde sin “plads” <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #140 (med aflevering, fødselsdag og Katy Perry)