Den dag jeg testede positiv - for tredje gang

Tanker om skolestart

IMG_0513

Sia startede i børnehaveklasse for et par måneder siden. I går var Thor og jeg så til vores allerførste skole-hjem-samtale. Rimelig voksent! Nu skulle vi høre hvordan børnehaveklasselederen har oplevet hendes skolestart.

Og det var rent flash-back til dengang jeg selv gik i skole. Vi har åbenbart lavet et barn, der minder utroligt meget om sin mor. Et rigtig dygtigt og flittigt barn, som kan alt det hun skal kunne og lidt til – og som løser opgaverne (måske lidt for) hurtigt. Og et barn, som ikke vil træde ved siden af eller blive uvenner med nogen, og som derfor lige skal bruge lidt tid på at “tø op” og turde være sig selv og give udtryk for sine følelser. Hvor er det vildt at se sit barn vokse op og kunne genkende sig selv i et lille menneske, som man selv har skabt.

Det har været overvældende for Sia at starte i skole. Det er en kæmpe forandring at gå fra børnehavens trygge rammer til skolelivet. Samtidig blev hun storesøster et par måneder inden skolestarten, så der skete flere store ting på kort tid, hvilket hun helt naturligt har reageret på.

For os som familie har det også været en stor omvæltning. Det dér med at ens barn pludselig skal være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt – og at man ikke bare lige kan snuppe en fridag her og en fridag der. Og som mor har det ærligt talt været lidt skræmmende at sende sit første barn afsted til en helt ny verden, med lutter fremmede børn og bare håbe, at man har givet hende de nødvendige forudsætninger og kompetencer med i rygsækken, så hun kan falde til og blive glad.

Men jeg kan se at det er lykkedes. Hun er virkelig glad for sin skole og sin nye hverdag. Og det er fantastisk at se, at vi har skabt et tillidsfuldt og trygt barn – ved at proppe hende med kærlighed.

Jeg er så ufatteligt stolt af min datter – hun er det sejeste lille væsen jeg kender.

Følg gerne bloggen:

Via Facebook

Via Instagram

Via Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den dag jeg testede positiv - for tredje gang