25% på verdens bedste solbriller

Test af køkkenmaskine og opskrift på de bedste pizzasnegle

img_7778

fullsizeoutput_d

Jeg havde engang en køkkenmaskine. Og jeg bagte og jeg bagte og jeg bagte. Og så stod den af. Jeg fandt aldrig helt ud af, hvad jeg havde gjort galt – men fornøjelsen var kort og pludselig lugtede mit køkken af røg. Det var ikke verdens dyreste køkkenmaskine.

Og så har jeg levet uden. I årevis. Og ikke bagt noget som helst. Og i februar blev jeg inviteret til et Kenwoodevent, hvor vi skulle prøve deres nye køkkenmaskine – Chef XL Titanium – og forsøge os med macarons. Og jeg forelskede mig. I et monster af en køkkenmaskine. Med et monster af en motor og et monster af en røreskål. Dejkrog, piskeris, blanderedskab – hele pakken. Og lys! Kenwoods nye køkkenmaskine kan lyse, så du kan se, hvad der foregår i skålen – og det er eddermame en lækker feature.

Og så gik jeg hjem. Med mine macarons. Og drømte om Kenwood nat efter nat. Og så blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at teste den hjemme i mit eget køkken. Ja tak.

Og det har jeg gjort nu. I et par særdeles effektive uger. Jeg har produceret koldhævede boller, kanelsnegle og et væld af pizzasnegle. Det er nemlig vores nye madpakketing. Grove pizzasnegle med linser og squash, som jeg med god samvittighed kan give ungerne med i skole. Jeg har efterhånden bagt tre store portioner, som jeg har smidt i fryseren. Og hver aften hiver jeg et par stykker op i køleskabet, som så er klar til madkasserne næste morgen. Basisopskriften er fra Valdemarsro, som jeg altid tyer til, når jeg skal i køkkenet. Og fyldet har jeg selv eksperimenteret med. Man kan jo sagtens bare bruge en tomatsauce (evt. færdiglavet), men for mig er det her en god og nem måde at få proteiner og grøntsager i mine unger.

img_7782

img_7780

img_7781

Opskrift

Ingredienser – dej:

50 g. gær
2 dl. mælk
1,5 dl. A38 eller kefir
2 æg
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 dl. olivenolie
350 g. hvedemel
250 g. rugmel
æg til pensling

Ingredienser – fyld:

1 dåse/karton mosede tomater
2 dl. vand
1,5 dl. grønne linser
Lidt tomatpuré
Krydderier
1/2 revet squash eller gulerod
100 g. revet ost (jeg har brugt cheddar)

 

Fremgangsmåde:

Start med at sætte linsesovsen over. Varm noget olivenolie i gryden og svits krydderier efter eget valg. Jeg har brugt oregano, basilikum, chiliflager og rosmarin. Tilsæt mosede tomater og linser – og spæd op med vand, da linserne suger meget væske. Tilsæt tomatpuré og revet squash og lad det småsimre imens du laver dejen. Husk at holde øje med om det trænger til mere væske undervejs.

Varm mælken op til ca. 35 grader og opløs gæren. Tilsæt A38, æg, salt, sukker og olivenolie og hæld det hele over i røreskålen. Tilsæt de to meltyper lidt efter lidt – imens dejen bliver æltet godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i en time. Tjek om linserne i sovsen er blevet bløde nok (ca. 20-30 minutter) og hæld sovsen over i en dyb tallerken, så den kan køle ned imens dejen hæver.

Rul dejen ud på et bord med masser af mel. Smør dejen med linsesovs og revet ost og rul sammen. Skær i skiver på ca. 2 cm. og sæt den på en bageplade, hvor du trykker dem lidt flade. Lad dem efterhæve i en halv times tid. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 g. i 15-17 minutter.

img_7779

Jeg behøver vist ikke at sige, at jeg stadig er forelsket i Kenwood. Køkkenmaskinen er ikke den billigste på markedet – men til gengæld er den sindssygt effektiv og så har motoren 10 års garanti. Dermed kommer jeg ikke til at stå i samme situation som for et par år tilbage. Hvis man har mulighed for det, så er det her altså virkelig en god investering. Der kan i øvrigt tilkøbes et væld af ekstraudstyr – blandt andet minihakker, pastamaskine, juicer og blender.

 

Obs! Køkkenmaskinen er modtaget til test. Jeg har ikke modtaget betaling.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

2 kommentarer

  • MM

    Jeg er VILD med min Kenwood Chef med 6 liters skål. 2 rugbrød på en gang og super til koldkævet og koldskål. Er vist også bedst i test

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Jensen

    Går i mit stille sind og drømmer om en ny kenwood. Min egen er lige stået af. Skal dig siges den var 30 år gammel, havde avet den fra min mir.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

25% på verdens bedste solbriller