Forskellen på at få 1., 2. og 3. barn

Til min mor

image

Min mor fylder 50 i dag. Jeg synes, at det er vildt. Det synes mine venner også. Jeg synes at det er vildt, fordi jeg synes at 50 år er mange år. Og min mor har jo aldrig været mange år – i hvert fald ikke i forhold til alle de andres mødre. Mine venner synes at det er vildt, fordi 50 år ikke er mange år. Og det er det jo heller ikke. I hvert fald ikke når man er mor til 4 og mormor til 3.

Min mor blev min mor, da hun var 21 år gammel. Og det var helt med vilje. Hun var næsten færdiguddannet som folkeskolelærer og var et år tidligere blevet gift med min far, som var et år ældre og som læste til socialpædagog.

Jeg synes at min mor er den sejeste i verden. Det har jeg ikke altid syntes. Da jeg var teenager syntes jeg alt andet. Vi har altid lignet hinanden – mig og min mor. Både af udseende og af sind. Det første har jeg altid sat pris på – det andet er jeg som voksen begyndt at sætte pris på. Og ofte ønsker jeg mig at ligne hende endnu mere. Jeg tænker tit, at jeg gerne ville være endnu stærkere og endnu mere sikker på, hvad jeg synes og hvad jeg vil. Ligesom min mor.

Min mor er min bedste veninde, en uundværlig støtte og den første jeg går til, når noget er rigtig godt og når noget er rigtig skidt. Hun læser mig som en åben bog – og det er ikke længere irriterende. Det er faktisk bare rigtig rart.

Læs selv dette indlæg, som hun sidste år skrev her på bloggen, om den dag jeg ringede og fortalte hende at hun skulle være mormor. Og fortæl mig så, om det ikke er verdens bedste mor, der reagerer på den måde.

Tillykke mor! I love you.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forskellen på at få 1., 2. og 3. barn