Klar til første skoledag?

Tre timers søvn, en afblæst operation og en weekend som alenemor

img_0019

Jeg sidder i min sofa. Klokken er snart 14, men i min krop føles det som om, den er noget a la midnat. Det er min egen skyld. Jeg er typen, der fungerer optimalt efter minimum syv og allerhelst otte timers søvn – og i nat fik jeg tre. Og vist nok en halv.

Thor tog til Krakow i går. Min svigerfar har inviteret sine tre sønner på forlænget weekend – og jeg er dermed alenemor indtil søndag aften. Jeg fik allerede brug for assistance i går eftermiddags, da jeg skulle til et arrangement i byen. Og min evigt hjælpsomme svigermor havde sagt ja til at hente børnene og passe dem indtil klokken halv seks, hvor vi mødtes på Jensens og testede deres nye menukort.

Da børnene sov, kom Cana og Cecilie over og drak et glas vin i min gård – og det var selvfølgelig både afsindigt hyggeligt og sjovt – og pludselig var klokken 02:30. For fanden. Jeg overvejede meget alvorligt at smøre madpakker, inden jeg lagde mig ind mellem mine førstefødte i dobbeltsengen – men blev alligevel enig med mig selv om, at det ville være en voldsomt dårlig investering – og at jeg ikke kunne tillade mig at gå glip af et eneste minuts søvn. Man ved fandeme aldrig hvornår sådan nogle børn beslutter sig for, at dagen skal starte. Så jeg børstede tænder, rensede mit ansigt af, flyttede rundt på deres tunge, sovende kroppe, så jeg havde en chance for at ligge udstrakt i egen seng – og satte en utopisk alarm til klokken 8:00. Ha!

Klokken var 6:30, da jeg blev spurgt om det var morgen. Og jeg sagde nej og den var der selvfølgelig hverken en 5- eller 7-årig sjæl, der købte. Men det var forsøget værd – og så kaldte den 2-årige på sin far. Fik kæmpet mig op på mine ben og forsøgte at forklare Hugo, at hans far stadig befandt sig i Polen. Og så fik jeg skiftet en ble og tændt for Ramasjang – og placeret mig under bruseren. Og sat en vask over og fremtryllet tre portioner havregrød – og forklaret, at der ikke fandtes nogen alternativ menu – og proppet ekstra kanelsukker på. Og så fik jeg afleveret hele bundtet og tilladt mig en powernap til Go’morgen Danmark – inden jeg klokken 11 havde en tid på Rigshospitalet.

Som den (meget) opmærksomme læser vil vide, så har jeg haft noget vrøvl med mit knæ siden starten af året. Og inden sommerferien fik jeg foretaget en MR-scanning, som jeg i dag skulle have svar på. Det viser sig, at der er en forandring i brusken i mit knæled, som gør at knæet ligesom “låser” flere gange dagligt. Det gør ikke ondt, men det er irriterende og det begrænser mig. Ortopædkirurgen tilbød mig en operation, men vi blev dog meget hurtigt enige om, at det ikke ville give mening på nuværende tidspunkt. Både fordi generne lige nu ikke opvejer den eventuelle risiko ved et indgreb – og fordi jeg ville skulle humpe rundt på krykker i seks uger efter. Noget, der harmonerer helt ad helvedes til med det faktum, at jeg om to uger starter i praktik. Altså blev konklusionen, at vi ser det an og mødes igen i starten af det kommende år. Og hvis tilstanden er forværret til den tid, så kan vi snakke om at overveje en operation.

Og nu sidder jeg her. Spiser blåbærskyr fra SevenEleven og ser Mette Blomsterbergs nye kagekonkurrence på TV2. Og plaprer løs med mit tastatur. Og nu vil jeg klikke “udgiv” og forsøge at overbevise mig selv om, at mine unger ikke dør af, at klokken bliver 15:30 før de bliver hentet – og at jeg ikke er en dårlig mor, hvis jeg lige tillader mig selv at slappe af i en time mere, før jeg kalder det weekend og hiver dem med i slikbutikken. Det er pissesvært, når man stadig har den dér sure gamle dame boende på første, men jeg gi’r det et skud.

God weekend!

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

4 kommentarer

 • Anna

  Prøv at få lavet såler, det kan forhåbentlig afhjælpe rigtig meget. Laves ved en fys.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Lidt fakta… 80% af alle der for lavet bare det mindste lille indgreb i knæet, får slidgigt. Hvis det var mig, ville jeg for alt i verden undgå operation. Start evt. med en henvisning til en dygtig knæ fysioterapeut.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tak for input! 😊 Jeg synes også, at jeg hører meget skidt om knæoperationer generelt og vil for alt i verden også helst undgå en det, så det vil kun komme på tale, hvis tilstandes forværres betydeligt 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klar til første skoledag?