Jeres kærlighedsjulekalender #24

Ugen der gik #16 (juleedition)

Det er blevet søndag. Juledagene er ovre og jeg sidder alene i lejligheden. Hugo sover i gården, Elliot er oppe hos farfar på tredje sal og Thor er ude og hente Sia hos min mor, hvor hun har overnattet efter gårsdagens julefrokost.

Vi har haft en helt igennem skøn jul. Min syvende jul som mor og vores første jul som en familie på fem.

Lillejuleaften var vi ude hos min mor, hvor vi udvekslede gaver og spiste risengrød.

Juleaften var vi hos Thors storebror, som bor i naboopgangen. Vi var 11 mennesker (os fem, Thors store- og lillebror, min svigerfar, hans kæreste og hendes to døtre) og det var en fantastisk juleaften, synes jeg. Vi var sammen allesammen fra klokken 12 og hyggede os med at pynte træ, se afslutninger på diverse julekalendre og kokkerere. Thors lillebror og jeg tog Sia med i kirke. Det var vi også sidste år, hvor der var slikposer til børnene. Det var åbenbart en ret afgørende motivationsfaktor for Sia – så da det gik op for hende at de var sparet væk i år, blev hun pludselig meget sulten og tørstig og ville hjem.
Vi spiste and, brune og hvide kartofler, rødkål i flere afskygninger (beauvais-versionen, som er min personlige vinder – og en moderne opdatering med rå rødkål, valnødder og appelsin), waldorfsalat, brun sovs og chips (?!). Da Hugo var puttet spiste vi risalamande. Min svoger fik mandlen, men var et stort menneske og forærede chokoladepræmien til Sia og Elliot. Og så dansede vi om træet til både salmer, Rasmus Seebach og Onkel Reje (!).

Og så var det gavetid. Ungerne fik lov at vælge en pakke ad gangen. Elliot valgte alle dem, som der stod Elliot på. Sia var derimod vild med at give gaver. Der kunne man pludselig meget tydeligt se de små to års aldersforskel. Hun kunne slet ikke være i sin egen krop da vi åbnede den telefonholder, som hun har produceret i SFO’en. “Jeg har lavet verdens bedste gave til jer – I bliver så glade når I åbner den – det er virkelig noget I mangler!”. Og hendes øjne lyste og strålede da Elliot åbnede den tegning, som hun havde pakket ind til ham. Da alle børnenes gaver – på nær 1 – var åbnet, fik de (meget taktisk) den iPad, som Thor og jeg havde købt til dem og så var de underholdt resten af aftenen, imens vi voksne i ro og mag kunne åbne vores gaver til og fra hinanden. Og sikke en høst – jeg inkasserede både en ny kaffemaskine, diverse cremer, en bog, en lampe, tøj, stavblender og håndklæder (wow – så er man pludselig tættere på 30 end 20…).

Den 25. holdt vi hellig. Ungerne var i nattøj hele dagen og legede med alt deres nye legetøj. Nogle venner kom på besøg med risalamande-rester og derudover foretog vi os lige præcis ingenting. Eller, Thor foretog sig noget – han gav ungernes soveværelse en virkelig tiltrængt overhaling. Manden evner ikke at slappe af. Der kunne han lære noget af mig…

I går var vi ude hos min mor, som traditionen tro holdt hummergilde. Her spiste vi sjovt nok hummere, drak hvidvin og indtog voldsomme mængder kaffe og konfekt. Det er et af julens absolutte højdepunkter for mig. Hummeren altså. Og selskabet. Ikke konfekten, selvom den da glider ned.

På torsdag er det nytårsaften, som vi skal være værter for i år. Vi bliver otte voksne og otte børn og jeg glæder mig helt vildt. Det vil jeg skrive mere om en af de kommende dage – inden det her indlæg tager prisen som det længste længe.

Jeg håber at I har haft en fantastisk jul!

image

Spændt dreng lige inden gaveræs

image

Sias julefrisure

Sias julefrisure

image

image

image

image

image

image

image

Følg tre gode grunde: Via Facebook Via Instagram Via Bloglovin

1 kommentar

  • Maj-Britt

    Nu bliver jeg nysgerrig, hvordan ser en mobilholder ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeres kærlighedsjulekalender #24