sms'er fra et ægteskab #24

Vilkårlige anbefalinger og tilfældige opfordringer #1

Jeg er nem at begejstre. Måske er det en københavnerting. Sandsynligvis er det bare sådan, jeg er.

Jeg er nem at begejstre, når noget er godt. For der findes godt nok også meget skidt. Mange dårlige tv-produktioner, dårlige artikler og enerverende musik. Sådan helt objektivt, selvfølgelig.

Men når noget er godt – så begejstres jeg! Jeg griner og græder og danser. Og så får jeg næsten altid lyst til, at dele min begejstring. Jeg hader eksempelvis at se godt TV alene – og det har jeg altid gjort. Jeg vil så gerne dele oplevelsen med nogen.

Og så er det jo, at jeg har den her blog – og så tænker jeg ofte, at “det må jeg dele på bloggen”. Men så tænker jeg også, at jeg hellere må samle sammen – så jeg kan dele tre gode tv-serier i et indlæg – eller anbefale fem gode blogs. Og så bliver det aldrig til noget og så går jeg rundt og griner og græder og betages og begejstret helt alene – og det er jo synd.

Derfor har jeg opfundet et nyt koncept, som jeg håber, at I vil tage godt imod:

 

Vilkårlige anbefalinger og tilfældige opfordringer!

 

Under denne overskrift vil jeg engang imellem dele nogle af de ting, jeg begejstres af. Det kan med høj sandsynlighed være et tv-program – og med mindre sandsynlighed en bog. Det kan være en artikel, en blog, en opskrift, noget musik, et make up-produkt eller et rengøringsmiddel. Og nogle gange bliver det på en fredag og andre gange bliver det på en tirsdag. Eller en mandag eller en onsdag eller en torsdag eller en lørdag eller en søndag. Altid fuldstændig usponsoreret og direkte fra mit begejstrede hjerte.

Og lad os så komme i gang. I dag vil jeg gerne anbefale en tv-serie, en blog og noget musik!

TV-serie: The affair

SHOW_42_34_35_1.eps

For et par år siden faldt jeg over denne anmeldelse i Politiken – af seriens første sæson. Og så gik Thor og jeg i gang. Sæson 1 slugte vi på under en uge, sæson 2 fulgte vi slavisk med en gang om ugen, når det blev lagt nye afsnit ud på HBO – og den proces er vi nu ved at gentage med sæson 3.

Før jeg opdagede, at der var noget, der hed SKAM, var The affair min absolutte yndlingsserie. Nu er der en alvorlig konflikt i mit hoved, der går på hvorvidt en norsk teenageserie skal overtage tronen – men det gør ikke The affair mindre fantastisk.

Serien handler om Noah, som er en idealistisk lærer med forfatterdrømme – og som har giftet sig med sin rige gymnasiekæreste, som han nu har fire børn med. De bor i New York og tager hver sommer hjem til hendes forældre, som bor i en rig, lille by. Og denne sommer falder Noah for servitricen Alison, som han indleder en affære med. Alison er bare også gift – med den mand, som var far til den 5-årige søn, de mistede.

Det, der for mig at se gør serien unik, er, at hvert afsnit er delt op i to synsvinkler. I første sæson er det kun Noah og Alisons synsvinkler, vi præsenteres for. Første halvdel af afsnittet er altså set fra Noahs perspektiv – hvor anden halvdel er set fra Alisons. Man ser altså mange af de samme scener to gange – men med forskellige briller på. Og det er sindssygt fascinerende og enormt tankevækkende at se forskellene i deres observationer. I anden og tredje sæson får vi endnu flere synsvinkler på – nemlig de forladte (Noahs kone og Alisons mand), hvilket fungerer helt vildt godt.

Skuespillet er fantastisk hele vejen igennem. Der er så meget dybde og så meget at analysere på – samtidig med at historien egentlig er rimelig simpel. Derudover er der et krimiplot, som i alle andre tilfælde havde pisset mig af, men som bare fungerer helt vildt godt her.

Kom i gang. Første sæson er fantastisk, anden sæson er endnu bedre – og tredje sæson er jeg i gang med at finde ud af, hvad jeg synes om. Den er i hvert fald enormt dyster og dyb. I kan se serien på HBO, hvor man vist kan få en måneds gratis abonnement – og ellers ligger hele sæson 1 og 2 på TV2 Play, hvor man også kan få en måneds gratis abonnement.

 

Blog: Hvidkaffe

img_2166

Karoline er journaliststuderende og står bag bloggen hvidkaffe.com, som er min nyeste – men efterhånden ret gamle – blogbesættelse. Det er den eneste blog, som jeg læser slavisk med på – udover de blogs, som er skrevet af mine tætte veninder.

Jeg kan ikke helt finde ud af hvad det er, Karoline kan – og så kan jeg samtidig virkelig godt finde ud af det. Karoline er fuldstændig fantastisk upoleret og ærlig. Hun skriver om svigt fra sin nærmeste familie og om den spiseforstyrrelse, hun har kæmpet med, så jeg får fysisk ondt i maven. Og den næste dag skriver hun om at blive irriteret over egne – pludseligt opståede – dårlige stavekompetencer, så jeg græder af grin.

Karolines blog er befriende ikke-blogger-agtig. Hun skriver om alle de ting, som jeg gerne selv ville skrive om, men som jeg ikke tør og aldrig kommer til. Hendes billeder er helt vildt pixelerede og i hendes “om mig” står der hverken hvor gammel hun er eller hvor hun bor – men at hun gerne vil skrive om “sig selv, søde dyr, dumme mennesker, Harry Potter og sådan“. Hun gør det helt forkert – på den mest rigtige måde, jeg nogensinde har set.

Og så kan man – vigtigst af alt – bare mærke, at Karoline er et godt menneske. Med gode værdier, nærvær, der når ud gennem min skærm – og et helt fantastisk sprog.

I kommer muligvis aldrig tilbage til mig, når I har opdaget hende her – men det er næsten også okay! Afsted!

 

Musik: CHINAH

chinah-kopi

Til sidst vil jeg gerne anbefale noget seriøst lækker, nyt dansk musik. Dem, der følger med på Snapchat (cecilieund) vil vide, at jeg i går havde en fest med at folde vasketøj i en halv time – alene på grund af mit soundtrack, som bestod af CHINAH’s sange – på repeat.

I kender dem måske i forvejen – for de vandt talentprisen til P3 Guld – men hvis I ikke har opdaget dem endnu, så giv dem lige et lyt.

You’ll never complete me though I like your kind…

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

5 kommentarer

 • Meget enig i alle punkterne, Chinah, Hvidkaffe osv. Undtagen The Affair, for har ikke set den endnu, så det har jeg til gode :D
  Kh Anna fra tyvertragedien.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Wow, hold da op. Første ser jeg du anbefaler The Affair og tænker “Yes, så enig.” Scroller ned og ser den Karoline, som jeg også læser slavisk med på og så runder du af med Chinah!
  Jeg allerede mig allerede til næste omgang anbefaling, for det kan da kun blive godt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte E

  En veninde præsenterede mig for en app, jeg er blevet vild med_: Storytell! Få 14 dage gratis, og du kan lytte til alverdens bøger. Særligt vil jeg anbefale ungdomsromanen “Noget om Vitus” – HOLD-NU-OP den er god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh ja – jeg ville faktisk vildt gerne i gang med lydbøger, så måske skulle jeg prøve den!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

sms'er fra et ægteskab #24