Ugen der gik #75 (med mild narkose, realitylede og alenelørdag)

Voksen vin og vigtige mennesker

img_5562
ikke-navngivet-2

Jeg synes, at vin er en ret voksen ting. Jeg er stadig ved at lære at drikke det – og har indtil for ganske nyligt foretrukket øl eller sodavand over vin. Herhjemme er vi heller ikke typerne, der har en masse vin stående. Vin er noget, vi drikker ude, får foræret eller beder vores forældre om at medbringe til de fødselsdage, vi huserer, hvis de ikke kan undvære det.

Og det er egentlig underligt – for vin har faktisk fyldt en del i mine barndomshjem. Både min far og min stedfar har altid haft et stort kendskab til og forkærlighed for vin – men det er aldrig rigtig smittet af.

Jeg er dog ved at være der. Jeg er ved at forstå, hvorfor folk rejser langt væk, betaler i dyre domme, dufter, smager, bedømmer og går op i årgang, drue og oprindelsesland. Måske handler det om, at jeg nærmer mig mit livs tredje runde fødselsdag med hastige skridt – måske handler det om, at jeg har virkelig mange børn. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg blev overraskende begejstret, da jeg blev bedt om at skrive om nogle vine og om vigtigheden af, at vinen matcher maden. For derhen er jeg trods alt ikke nået endnu. Derhen, hvor jeg med overbevisning i stemmen kan erklære, at en vis vin passer til en vis type kød. Men jeg gad godt at kunne det.

Jeg fik tilsendt en rødvin og en hvidvin – og blev bedt om at invitere nogen på middag og kreere et måltid, der spillede sammen med den tilsendte vin.

Jeg inviterede min søster, Clara. For hvis der er nogle mennesker, jeg ser alt for lidt, så er det mine søstre. Mine søstre, som jeg er så dybt forbundet med på så mange planer – samtidig med at de desværre fylder alt for lidt i min hverdag. Så Clara kom forbi – og vi tog ud og handlede.

img_5578

Jeg havde læst på etiketterne og forstået, at hvidvinen passede godt sammen med kylling – og at rødvinen passede godt sammen med oksekød. Og da jeg jo i kraft af mit forsøg på en slags hverdagsvegetarisme ikke er typen, der kører store mængder kød ned, besluttede jeg hurtigt, at kyllingen og oksekødet skulle være medspillere i mine retter – og altså ikke indtage hovedrollerne. Og da jeg vidste, at min søster og jeg  har glæden for thailandsk mad til fælles, besluttede jeg mig for at gå med det tema.

img_5577

img_5576

img_5574

img_5575

img_5579

Til forret lavede jeg friske forårsruller, som må være den nemmeste og lækreste ret, der nærmest findes. Den består af kød og grøntsager, som rulles sammen i opblødt rispapir – og som enten spises som de er eller dyppes i noget. Vi dyppede dem i en færdigkøbt peanutsauce – men andre gode bud er sød chilisauce eller en blanding af soya og lime.

Mango og frisk mynte er uundværlige, hvis du spørger mig – og derudover bestod rullerne af sukkerærter, peberfrugt, forårsløg og selvfølgelig den stegte kylling.

img_5572

img_5571

img_5565

Til hovedret lavede vi lynstegt oksekød med grøntsager og nudler – toppet med saltede cashewnødder. Jeg stegte oksekød i strimler og tilsatte peberfrugt, sukkerærter, frisk chili og forårsløg – rørte rundt i et par minutter og tilsatte kogte nudler. Til sidst overhældte jeg det med en marinade bestående af revet ingefær, finthakket hvidløg og citrongræs. 5 spsk fiskesauce, 2 spsk riseddike og en deciliter sød chilisauce. Og efter et minuts tid kunne retten serveres.

img_5569

img_5568

img_5570

img_5567

img_5563

Og så spiste vi. Og så drak vi. Lækker mad og matchende vin. Og så snakkede vi. Snakkede og snakkede og fik indhentet alt det, vi var bagud på. Og det var faktisk så hyggeligt, at vi besluttede os for at starte en madklub – bare for os og vores søster, som desværre var optaget af arbejde. Hun gav heldigvis tilsagn om, at hun var med på idéen – så nu glæder jeg mig til at proppe nogle af de allervigtigste mennesker endnu mere ind i min kalender. Sammen med god mad. Og den helt rigtige vin.

img_5566

img_5564

#HardysMatch

Hardys kører lige nu en kampagne på deres facebookside, hvor man kan vinde præmier, hvis man byder ind med det bedste match til en udvalgt vin.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #75 (med mild narkose, realitylede og alenelørdag)