3 gode grunde til at fiske i put and take

Artiklen her tager dig igennem 3 gode grunde til at tag på fisketur til den lokale put and take sø. Lystfiskeri er blevet rigtig populært og især i denne Corona tid.

Fiskeri unden statens fisketegn

  1. Hvis man vil dyrke lystfiskeri i Danmark, så kræver det at man køber statens fisketegn, dog er put and take søer undtaget. Her kan man nøjes med at købe for de antal timer, som man ønsker at fiske i. Man betaler pr fiskestang, som man vil bruge på samme tid, så man kan hele tiden tilpasse sin fisketur, alt efter om man vil alene afsted eller tage familien med på en fisketur. Det gode ved fiskeri i put and take er klart de venlige forhold som byder sig. Ved søen vil du ofte finde bænke, læskure, renseplads, skraldespande og toiletter, som kan benyttes. Enkelte søer tilbyder endda hytter og overnatning i telt.
Flot ørred, som er fanget i put and take FOTO: Fishmania.dk

Fang flere fisk

2. En af de største fordele ved at fiske i put and take, er at man som oftes er sikker på der er fisk i søen. En del af de penge, som man betaler for at fiske, bliver brugt på at sætte nye fisk ud i søen. Det betyder at der næsten altid er en ørred eller to klar til at bide. Dog skal man ikke tror at navnet put and take lyder, så nemt, som nogle tror. Fiskeri i put and take kan være svært og til tider umuligt trods søen måske er proppet med fisk. Gå gerne efter søer med en stabil udsætning og sæt dig ind i fiskeri i put and take. Her kan du se det mest opdateret online kort over alle landets put and take søer og læse alt om put and take fiskeri. Det er vigtigt at man bruger det rigtige fiskegrej hvis man vil have succes i put and take søen. Tit tager man sin gamle havstang med alt for tyk line på. Nok er der flere fisk i en put and take sø, men ørreden er bestemt ikke en nem fisk at snyde. Fisk gerne med spinner, powerbait, Akkoi blink eller gennemløber.

Fisk er sundt

3. Ikke nok med at chancerne for en frisk fanget ørred, er noget større i en put and take sø, så er ørreden også en fed fisk, som indeholder masser af omega 3 fedtsyre. En anden ting er at ørred faktisk minder rigtig meget om laks, nogle mener endda den er bedre, den ikke er nær så tør som laks. Du kan hurtigt varm eller koldrøge den på din egen grill til de lune sommer aftner. Prøv at blande det varm eller koldrøget ørred om til en ørredsalat, som en forret eller på et stykke franskbrød. Ungerne vil elske det og det giver dem en sund forståelse for kost og hvor maden kommer fra.