3 gode grunde til at gå til psykolog

Det er ofte en vanskelig proces at vælge at gå til psykolog. Det er forbundet med at være syg eller at have ondt. Eller måske med ikke at have styr på livet. Og det er ikke noget man ligefrem praler med til sine venner eller veninder.

Men hvis du allerede tænker på, at det kan være værd at overveje, så kan det sikkert også være en god idé rent faktisk at gøre det. Det har aldrig skadet nogen at få en anden til at lytte – og det er det psykologen er til for.

Her får du 3 gode grunde til at gå til psykolog.

1. Realitetstjek

Få at vide hvor du står – også selv om du er usikker og det hele kører rundt. Er jeg nu god nok? Kan min kæreste lide mig? Hvad synes de andre om mig?

Alle disse spørgsmål kan vi have kørende i hovedet – ofte helt uden grund. Det er noget vi selv tolker – og ofte noget andre overhovedet ikke lægger mærke til. Det er vores sandhed, selvom andre ser det helt anderledes.

Hos psykologen kan du få et realitetstjek på, om det du tænker nu også er helt sandt eller om der måske kan være andre måder at se sandheden på? Det giver meget ofte en total lettelse for alle ens bekymringer og et vigtigt skridt for en mere sund mental tilstand.

2. At dele sit liv med nogen

Her fortsætter vi egentlig fra punkt 1.

Når man mentalt har en masse tanker og udfordringer lukker man sig tit lidt inde og isolerer sig måske også fra andre. Ofte gør man det af god vilje, for “andre gider nok ikke at høre på mine problemer” og man vil ikke fremstå som den, der er lidt “mærkelig”.

Og hvis man alligevel deler sine tanker med andre gør man sig også lidt sårbar og kan risikere at blive afvist – så mange foretrækker at gå med det selv og måske isolere sig lidt.

Hos en psykolog har du mulighed for at dele din verden og dit liv med anden, som er professionel, ikke dømmer og som ser dig som den du er. Du møder et tillidsvækkende menneske, som gerne vil lytte til dig og viser dig den respekt, som du skal mødes med.

Selve det fortrolige forhold mellem psykolog og klient kan i mange tilfælde være det, der skal til for at man kommer videre.

3. Få overblik

Når vi er usikre, står i en vanskelig situation og har mange forskellige tanker, så mister vi ofte overblikket. Vi bliver usikre og kan ikke finde ud af, hvad vi skal gøre i selv simple situationer. Samtidigt har vi svært ved at skelne mellem vigtige og mindre vigtige ting og kan ikke prioritere.

Det giver stress og selvom vi forsøger at ændre tingene, ryger vi ofte tilbage til de gamle mønstre og vaner. Det kræver hjælp, når vi er i den situation. Og her er psykologen er oplagt partner.

En psykolog hjælper dig til at få overblikket tilbage, så du kan finde ud af, hvad der er op og ned. Og så du kan træffe de vigtige og rigtige beslutninger i dit live. Ved hjælp af samtale får psykologen dig til at se løsninger, som du ikke tidligere har set eller fået øje på og du får måske et helt nyt perspektiv.