Derfor skal du samarbejde med et rekrutteringsfirma

Står dit firma overfor at skulle ansætte medarbejdere? Hvis ikke du allerede har prøvet det før, så kan du måske tænke at det er en af de lette opgaver. Men du vil blive overrasket over, hvor meget tid du skal lægge i det – og finder du så egentlig den bedste kandidat til jobbet?

Det er ingen hemmelighed at rekruttering kan give sved på panden hos enhver arbejdsgiver. Derfor findes der også rekrutteringsfirmaer der lige præcis varetager opgaverne omkring rekruttering, så du som arbejdsgiver kan koncentrere dig om det du skal. Der er flere fordele og hvis man bare skal plukke 3 hurtige ud for et kort overblik, så får du dem her:

  • Du sparer tid
  • Du sparer penge
  • Du får luft
Find de rigtige folk med et rekrutteringsfirma. Foto: Unsplash

Du sparer tid

Du skal ikke bare udarbejde det helt rigtige stillingsopslag. Når stillingen er slået op, vil der forhåbentlig vælte ind med ansøgninger og CV’er i stor stil. De skal alle håndteres og det tager lang tid. Når der er plukket et par rigtige kandidater op i mængden, skal dem der ikke kommer i betragtning have et afslag og dem der er valgt til at gå videre, skal jo til en jobsamtale. Først når de udvalgte har været igennem samtalen (i nogle tilfælde endda flere end én samtale), skal der træffes en beslutning om, hvem der skal ansættes.

Du sparer penge

Når endelig man er igennem processen med stillingsopslag, ansøgninger, samtaler mv. og man har udvalgt den man tror er den rette person, så kan det stadig slå fejl og måske vise sig at det var den forkerte, fordi personen ganske enkelt ikke passede ind i de teams der er eller lignende.

Her kan du gardere dig selv, med et rekrutteringsfirma der vil sørge for at vælge den rigtige til stillingen ud fra selvfølgelig din intuition, men også igennem forskellige fagrelevante- og personlighedstests. Et rekrutteringsfirma er desuden specialiseret til at gennemskue, hvem der passer til hvad og du undgår derfor at risikere at bruge dine penge på en ansat, som allerede skal videre kort tid efter igen.

Du får luft

Når man skal ansætte, er det selvfølgelig fordi der er en form for travlhed, og du vil derfor nødig bruge din tid på flere ting som f.eks. en tidskrævende ansættelse. Lad et rekrutteringsfirma finde dine fremtidige ansatte, og bevar luften omkring dig til at udrette det du allerede er bedst til.