Tre gode grunde til at begynde at dyrke motion

Artiklen her er udarbejdet i samarbejde med Sjovmotion.dk

Er du træt af, at du ikke dyrker nok motion? For rigtig mange danskere er motion faktisk ikke en del af den daglige rutine. Men når det kommer til motion, er der altså ikke nogen undskyldninger. Der bør altid være tid til motion, også selvom det bare er en kort løbetur eller et par armbøjninger. 

Der er rigtig mange forskellige måder at dyrke motion på, så der skal nok være noget, der falder i din smag. Desuden er der uendeligt mange fordele ved at dyrke motion: Du får en sjov hobby, et meget sundere helbred, og så kan det at dyrke motion også give et kæmpe selvtillidsboost. Her finder du tre gode grunde til at begynde at dyrke motion.

Det er sjovt

Selvom det er hårdt at dyrke motion, kan det faktisk også være rigtig sjovt. Fysisk kræver det selvfølgelig noget at dyrke motion, stort set uanset hvad det er, men det tænker man næsten ikke over på grund af alt det, man kan få ud af det. 

Især hvis du vælger en form for motion, som du synes er rigtig sjov, vil man næsten ikke tænke over, at det også er lidt hårdt. Desuden er der mange former for motion, som du kan dyrke med dine venner, hvilket også kan være med til at gøre det en del sjovere. 

Så drop din dumme fordom om, at det er hårdt og uudholdeligt at dyrke motion – det er faktisk rigtig sjovt! 

Du får et bedre helbred

En af de allerbedste grunde til at dyrke motion er selvfølgelig, at man får et meget bedre helbred. Motion er super godt for både krop og sind. For sindet gør motion det, at du bliver mere frisk, glad og veloplagt. Fysisk får du en krop, som kan holde til meget mere end en krop, som ikke motionerer. 

Det betyder blandt andet et bedre immunforsvar, så du har sværere ved at modtage sygdomme, og din krop kan generelt holde til meget mere. Det er altså ganske simpelt: Hvis du motionerer, får du bare et langt bedre helbred.

Du kan få mere selvtillid

Noget andet, som mange vil opleve, hvis de begynder at dyrke motion, er, at man godt kan få mere selvtillid af at motionere. Hvis man ikke altid har været tilfreds med, hvordan man ser ud, vil man måske få et ændret syn på sig selv, fordi man gør noget for at ændre på denne tilstand, som man ikke er tilfreds med. Når man dyrker motion, gør man noget super godt for sin krop, som også for mange bliver meget synlig i form af en mere tonet krop eller nogle tabte kilo. Det kan for rigtig mange være et kæmpe selvtillidsboost, så det er i den grad en god idé at starte med at dyrke motion, hvis man gerne vil have det bedre med sig selv.