Tre gode grunde til at investere i aktier

Overvejer du at investere i aktier, men er endnu ikke kommet i gang? Og har du brug for gode grunde til, hvorfor du bør investere i aktier? Så er du havnet det helt rette sted. I denne artikel kommer vi med tre gode grunde til, hvorfor du bør investere i netop aktier.

Passiv investering

Passive investeringer er blevet mere populære end nogensinde før. Det skyldes først og fremmest, at de ikke kræver nogen former for arbejde eller vedligehold – de passer til gengæld blot sig selv. Dejligt nemt for dig som investor, der ønsker at se din opsparing vokse!

Der findes dog typer af investeringer, som ved en fejl anses som passive, men som reelt set ikke er det. Et eksempel kunne være ejendomsinvesteringer. Her undgår du ikke at skulle bruge tid og energi på renoveringer, udskiftning af lejere, mulige klager og meget mere.

Sådan er det ikke, når du investerer i aktier. Her skal du blot finde de aktier, du ønsker at investere i, købe dem, og så ellers ikke foretage dig noget. Køber du f.eks. en nordea aktie, bliver du dermed passiv medejer af banken, men skal ikke i gang med at udøve bankdrift selv.

Gode afkast

Den måske allerbedste grund til at investere i aktier er, at aktier giver et rigtig fornuftigt afkast. Med udgangspunkt i historiske afkast kan du selv forvente et gennemsnitligt afkast på 7% om året, hvis du præsterer tilsvarende markedets udvikling. Det er selvfølgelig klart, at du har mulighed og risiko for både at over- eller underpræstere i markedet. Når det er sagt, er mulighederne for at skabe et godt afkast på et marked, der stiger i gennemsnit 7% om året, bestemt rigtig gode.

Sammenligner man aktier med andre investeringsmuligheder, er det også aktierne, der performer bedst. Det har den kendte investor Lars Tvede flere gange påpeget, og det med udgangspunkt i analyser fra den amerikanske forfatter Jeremy Siegel, der i bogen ”Stocks for the Long Run” beskriver, hvordan aktier klart overpræsterer ift. andre investeringsaktiver.

Nemt at komme i gang

Den tredje og sidste grund til, at du bør investere i aktier er, at det er nemt at komme i gang. Du kan hurtigt oprette en aktiekonto på en online platform, overføre penge til kontoen og således være i gang med at investere i aktier i løbet af kort tid. Og ønsker du at teste med fiktive investeringer først, er det ved hjælp af en såkaldt demokonto også muligt. Der er således ingen undskyldning for ikke at komme i gang med at investere i aktier!