Tre gode grunde til kontormøbler på bruttolønsordning

Dette indhold er sponsoreret.

Flere og flere danskere arbejder hjemmefra. Det kan være til gavn både for arbejdsgiver og medarbejder at have et godt kontormiljø derhjemme. Et godt kontormiljø indebærer gode ergonomiske kontormøbler, der kan justeres. Som de fleste ved, er kontormøbler oftest dyre, hvis de skal være ergonomisk korrekte og i høj kvalitet. Det kan være svært at finde økonomien til dette. Dog kan man overveje en bruttolønsordning som løsning på problemet. Læs denne artikel, og bliv klogere på hvad en bruttolønsordning er, og hvilke fordele det indebærer.

Opnå besparelse

Hvis man vælger en bruttolønsordning på kontormøbler, indebærer det, at medarbejdere kan købe ergonomiske kontormøbler i en god kvalitet skattefrit. Det er altså billigere end et privatkøb, da møblerne betales af medarbejderens bruttoløn – det vil sige før SKAT. Såfremt møblerne tilbydes som personalegoder, får arbejdsgiveren fradrag for købesummen. Ordningen er populær, fordi produkter ofte kan erhverves for halv pris. Med en bruttolønsordning vil det altså være muligt at opnå større besparelser, hvilket er en stor gevinst, da kvalitetssikre kontormøbler bestemt ikke er billige.

Et godt valg for både for arbejdsgiver og medarbejder

Det er et godt valg for både arbejdsgiver og medarbejder, da det er vigtigt for medarbejderen at have et godt ergonomisk kontormiljø derhjemme. På den måde kan man som arbejdsgiver opnå en større medarbejdertilfredshed, som ofte medfører gode effekter. Hvis medarbejderen samtidig selv kan vælge møblerne, kan de finde noget, der passer ind i netop deres boligstil. Miljøets faktorer vil være en stor fordel for arbejdsgiveren, da trivslen og helbredet blandt medarbejdere er vigtig. For arbejdsgiveren betyder dette nemlig i de fleste tilfælde færre sygedage og en øget produktivitet. 

En bedre hjemmearbejdsplads

Der er over de seneste par år sket en stigning i antallet af hjemmearbejdspladser. Det kan hurtigt føre til diverse problemer og skavanker, da det ikke er sikkert, 

at kontormøblerne på hjemmearbejdspladsen er gode og ergonomiske. Måske sidder medarbejderen og arbejder ved køkkenbordet eller i sofaen, og såfremt dette sker over en længere periode, kan det medføre problemer såsom ondt i ryg og nakke. Det er vigtigt, at arbejdspladsen kan justeres og tilpasses en god arbejdsstilling. Samtidig kan det give komfort, at arbejde i et miljø man synes er lækkert. Her kan du for eksempel gå efter dansk design. Desuden foreskriver arbejdsmiljøloven herunder en række krav, der skal overholdes, hvorfor det kan være en god ide at undersøge disse, hvis du arbejder meget hjemme.