3 gode grunde til at få renset sin computer

I samarbejde med Rens-computer.dk.

En rensning af computeren kan være utrolig effektiv, men hvorfor egentligt det? Denne artikel vil redegøre for de 3 største grunde til, hvorfor du bør få din computer renset.

Alle computere kan optimeres – rens computeren, så snart du køber den

Når du køber en helt ny computer, kan du med fordel foretage en grundig rensning af denne, så snart du tænder den første gang. På samme måde som hvis du køber en brugt mobiltelefon.

Det lyder måske underligt, men der er faktisk en god grund til, hvorfor du bør gøre dette. 

Alle nye computere har mange præinstallerede programmer, der optager både plads og ressourcer. Du bør naturligvis kun fjerne de programmer, som du kan undvære, men mange af de præinstallerede programmer vil du aldrig få brug for. 

Du har tre muligheder, når du gerne vil optimere din nye computer: 

  1. Du kan få en professionel til at kigge på den
  2. Du kan manuelt afinstallere unødvendige programmer
  3. Du kan downloade et program, som vil fjerne alt unødvendigt samt lave en basal rensning

Der er altså også god grund til at rense en ny computer. 
Hvis du gerne vil have din gamle computer til at føles som ny, er dette også en mulighed.

Gamle computere kan blive som nye 

Rens computeren, hvis du gerne vil gøre din gamle computer et par år yngre. Hvis du ikke ønsker at spendere flere tusinde kroner på en ny computer, men heller ikke ønsker en langsom PC, bør du overveje at få lavet en professionel rens af computeren. 

For langt under 1.000 kroner kan du få renset din PC, så den vil begynde at køre hurtigere igen. 
Hvis du oplever nogle af tingene på listen herunder, kan du overveje, om det er på tide: 

  • Windows er langsom til at starte op
  • Computeren fryser ofte
  • Computeren larmen

Rens computeren, hvis du oplever noget af det ovenstående. 
Det vil uden tvivl være en god investering at få en professionel computer ”rengøringsmand” til at foretage denne rensning. Det er langt billigere end en ny computer, og hvis du vælger en IT-kyndig til opgaven, har du også styr på sikkerheden.

Rens computeren, hvis du vil være sikker online

Den tredje grund til, at du bør rense din computer regelmæssigt, er, at dette kan være med til at opretholde din sikkerhed online. 

Det er ikke farligt at begå sig på internettet, men du bør tage dig dine forhåndsregler, hvis du vil minimere risikoen for online svindel, hacking eller lignende. 

Du behøves langt fra at sende din PC til rens hver måned, men det er en god idé at få en professionel til at rense computeren en gang imellem. Udover dette kan du også selv gøre noget for at opretholde din sikkerhed online. Du kan sørge for at investere i et effektivt antivirus program, som scanner efter trusler automatisk. Og du kan tænke dig godt om, når du surfer rundt på nettet.