3 gode grunde til at købe et bålfad

Mangler du også et bålfad? Så får du her 3 gode grunde til, hvorfor det er en god idé at anskaffe sig et. Bålfade findes i mange størrelser og prisklasser, og du kan sagtens finde et billigt bålfad, der fint kan klare de fleste opgaver.

Du kan naturligvis også finde meget dekorative bålfade i rustfrit stål, corten stål, eller støbejern, som vil pynte i haven, også når der ikke er tændt op i fadet.

Et bålfad er genialt, hvis du søger at skabe en hyggelig stemning i din have, men der er tre ekstra gode grunde til, at det ikke bare er for hyggens skyld. I kan nemlig også foretage jer en del andet over et bålfad.

3 gode grunde til at købe et bålfad

Brug bålfadet når der skal laves mad

Bålfadet er perfekt til madlavning. Til de fleste bålfade kan der tilkøbes en rist, så du kan grille bøffer, pølser osv.

Hvis du vil gå skridtet videre, så kan du udvide med et bålstativ på tre ben, der står over bålstedet. På stativet kan du hænge gryder, potter og pander, så maden kan simre over den åbne ild.

Når du laver mad i det fri, er der en helt anden afslappet stemning, end den du får ved kødgryderne i køkkenet.

Når maden er spist, og I skal nyde den sidste varme fra bålfadet, kan du lave lækre pandekager, eller I kan grille skumfiduser over gløderne.

Tag bålfadet med på stranden eller på camping

Der er ikke noget så hyggeligt som at nyde de lange sommeraftener på stranden. Her er bålfadet perfekt til at forlænge aftenen, og til at holde varmen efter en lang dag i solen.

På campingpladsen eller lejrpladsen, kan du også få stor glæde af et bålfad. Her er det perfekt at sidde og sludre, og måske er der endda en der har en guitar, så I kan synge nogle gode fællessange.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle steder, det er tilladt at have åben ild. Du skal naturligvis også huske, at du ikke må hælde gløderne ud i sandet, men at de skal slukkes forsvarligt inden I pakker sammen.

Tænd op når havefesten går på hæld

Havefester er perfekte til de lange lyse sommeraftener. Sidst på aftenen kan det blive en anelse køligt, og her er bålfadet perfekt, til at give varmen.

En stor fordel ved den åbne ild er, at du hurtigt kan tænde op og inden længe, vil der brede sig en beroligende varme, selv når du sidder flere meter fra bålfadet.

Hvis nogle af gæsterne begynder at blive sultne, så kan du score sikre point ved at finde bålstativet frem, og grille et par pølser til natmad.