3 grunde til at vælge ApS som selskabsform

Hvis du står overfor at skulle oprette en virksomhed, er du nok klar over, at der finde flere forskellige selskabsformer og virksomhedstyper at vælge mellem. Det kan godt blive lidt forvirrende og svært at træffe en endelig beslutning. ApS er dog ofte et rigtig godt valg for mange, og det er der flere grunde til.

Det er altid en god idé at sørge for, at man kommer godt fra start med et nyt projekt som for eksempel en ny virksomhed. Og virksomhedstypen er et af de første store valg, der kan have en stor effekt på, hvor nemt det er at opnå succes. Derfor er det en god idé at sætte tid af til at lære om hver eneste type, inden man træffer det endelige valg. Det er dog værd at huske på, at typen godt kan ændres senere hen. Mange vælger et ApS, og her kan du læse nogle gode grunde til at vælge denne selskabsform.

Nemt at oprette

Det er ikke svært at oprette et ApS. Det er dog vigtigt, at der er styr på alle detaljerne, og det er derfor en god idé at bruge noget tid på at lære om det hele eller at søge professionel rådgivning. Opret ApS med ro i maven og en vished om, at det er det rette valg.

hvad er et ApS? Det er selvfølgelig en god idé at lægge ud med at kende til denne selskabsform. Et ApS er et anpartsselskab og er en af de selskabsformer, man kan vælge, når man starter en virksomhed op.

Begrænset hæftelse

En god fordel ved ApS er den begrænsede hæftelse. Ved et ApS hæfter du nemlig ikke med din personlige formue. I stedet er hæftelsen begrænset til selskabskapitalen, som er det indskud, du skal lave, når du opretter dit anpartsselskab.

Den begrænsede hæftelse betyder, at et anpartsselskab er et noget mindre risikabelt valg at tage. Du behøver ikke at bekymre dig om, at manglende succes kommer til at ruinere dig personligt. Det er blandt andet i kontrast til en enkeltmandsvirksomhed, hvor du netop hæfter med din personlige formue.

Flere ejere

En anden god grund til at vælge et ApS er, at der kan være mere end én ejer. Det gør, at et ApS i mange tilfælde er et bedre valg end en enkeltmandsvirksomhed. Selvom du måske kun er en ejer lige nu, give ApS altså plads til, at du senere kan få en eller flere partnere i din virksomhed, så I sammen ejer virksomheden.