Tre gode grunde til at begynde at løbe

Artikel udarbejdet i samarbejde med Nysport.dk

Særligt i de seneste år er der kommet et stadigt stigende fokus på sundhed og fitness. Folk er blevet opmærksomme på, hvad de putter i deres krop, men ikke mindst også hvordan de bruger og træner den. 

Det har blandt andet betydet en stigning i den andel af danskerne, der er medlemmer af et fitnesscenter, men der er også mange andre måder at blive sund og får sig rørt.

En af de allerældste træningsformer er dog løb. Mennesker har naturligvis løbet i hundredvis af år, men overraskende nok var det ikke før 80’erne, at løb virkelig blev populært som en måde at træne. 

Det skulle imidlertid være sundt for både krop og sind, og nedenfor kan du læse tre gode grunde til, hvorfor du bør begynde at løbe, hvis du ikke allerede er i gang.

Løb er en af de billigste træningsformer

Først og fremmest er der bare ikke nogen tvivl om, hvem der tager pokalen, når det kommer til pris. Som nævnt ovenfor er der mange danskere, der bruger flere hundrede kroner om året som medlemmer af et fitnesscenter eller en sportsklub. 

Synes du imidlertid, at det er lige lovlig meget at kaste i en ting, som du reelt set ikke ved, om du vil blive ved med, er løb lige noget for dig. De fleste har sikkert allerede et par løbesko et sted i skabet, og har man ikke det, kan man nemt få et par, der vil holde i op til flere år til en ganske fornuftig pris. 

Det er dog værd at bemærke, at mange bliver så bidt af det at løbe som en træningsform og sport, at de hurtigt kommer til at bruge mange flere penge på alt fra bedre sko til løbetøj og motionsurer.

Du træner hele kroppen

Løb er ydermere bare en enormt effektiv måde at træne på. I fitnesscenteret er der som oftest en dag tilegnet benene og en anden til skuldrene. Det samme stramme program har du på ingen måde, når du løber. Der er selvfølgelig variation i teknik og hastighed, men ellers træner du faktisk hele kroppen hele tiden. 

Det kan godt være, at det er nemmest at føle i lårene eller læggene, men løb kan faktisk gøre lige så meget for din core. Derudover er løb selvfølgelig også en af de mest optimale træningsformer, hvis du gerne vil have forbedret din kondition.

Runner’s high

Som nævnt ovenfor er der rigtig mange, der ender med at blive enormt bidt af løb som en træningsform. Det kan selvfølgelig være grundet en af de førnævnte grunde, men i rigtig mange løberes tilfælde, er det også grundet et fænomen kaldet runner’s high. Begrebet er engelsk, men det er i den grad alment og refererer til den følelse, man har efter en god løbetur. Blodet pumper rundt i kroppen, man føler sig udmattet, men frisk og så har kroppen udløst en masse hormoner i hjernen, der får en til at have en god følelse. Man bliver kort sagt afhængig af at løbe.