3 gode grunde til at vælge kvalitetsprodukter til din baby

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Signe fra Babymode.dk

Det er vigtigt at vælge gode produkter til din baby. Der er nemlig hormonforstyrrende kemikalier i mange af de billige produkter. Disse farlige stoffer kan påvirke dit barns udvikling på en uønsket måde. 

Vores børn er det dyrebareste vi har, og derfor er det vigtigt, at vi er opmærksomme på de produkter, vi giver til dem. Børn er langt mere skrøbelige end voksne. Ved fødslen er babyers hud 30% tyndere end hos voksne. 

Det er en af grundene til, at de har brug for ekstra beskyttelse. Du kan beskytte din baby ved at købe økologisk tøj og legetøj uden hormonforstyrrende stoffer. 

Sundt for dit barn og miljøet

Økologisk tøj er ikke kun sundt for dit barns hud, men også for miljøet. Ved økologisk tøj bliver der ikke brugt skadelige kemikalier i produktionen. Dette er både godt for bønderne, som dyrker tøjet, men også for naturområderne. For når bønderne dyrker bomuldsplantagerne, indånder de luften som planterne dyrkes i. 

Hvis denne luft er forurenet med kemikalier, er det meget usundt for deres helbred. Når du køber økologisk tøj, er du heller ikke med til at forurene de fattige landes jordbrug. 

Økologisk tøj er også en stor fordel for dit barn. Barnets skrøbelige hud kan nemlig tage skade, hvis tøjet indeholder farlige kemikalier. Det kan ligefrem være med til at fremprovokere udslæt og irritation. 

Produkterne holder i lang tid

Fordelen ved at vælge produkter af høj kvalitet er, at de holder i længere tid. Produkterne af høj kvalitet vil måske virke dyre, men på grund af deres lange holdbarhed, kan det ofte betale sig at købe et lidt dyrere produkt. 

Det er tilmed meget bedre for miljøet at vælge produkter med en lang holdbarhed. Hvis du køber billigt legetøj, er der større chance for, at din baby kan få nogle af delene galt i halsen. For måske er legetøjet ikke særlig godt skruet sammen. 

Vær opmærksom under graviditeten 

Du har højst sandsynligt hørt alle de husmorråd, som man skal følge, når man er gravid, men noget du måske ikke vidste er, at du skal være særlig opmærksom på hormonforstyrrende stoffer. 

Det er vigtigt, at du bruger miljømærkede produkter, uden parabener og andre farlige kemikalier. Det er også en dårlig idé at farve hår under graviditeten. Hvis du går med makeup, skal du helst bruge produkter uden parfume. Alt hvad du påfører din krop kan have en konsekvens for dit ufødte barn. Derfor gælder det om at passe på og bruge de rigtige produkter.