Tre gode grunde til at få styr på akustikken i rummet med akustikplader og akustikpaneler

Vil du gerne slippe for den skrækkelige og irriterende akustik i dit hjem eller på din arbejdsplads? Det er der heldigvis en nem løsning på, for du kan styre akustikken med akustikplader eller akustikpaneler. Læs med her og få tre gode grunde til, hvordan du får styr på akustikken med lyddæmpende plader.

Hvis du har store problemer med akustikken i et rum, så kan du løse problemet med rumklang og dårlig akustik ret nemt. Du kan nemlig benytte akustikpaneler med trælameller. Det er lydabsorberende plader, som hjælper på rumklang og dårlig akustik i et rum.

Akustik paneler har en rigtig god effekt, når lyden f.eks. skal skærmes af i større lokaler som storrumskontorer. Her vil man ofte have brug for at kunne opdele rummet i mindre områder, så man kan sidde relativt uforstyrret uden at genere kolleger eller kunder, som sidder tæt på. Du kan læse meget mere her: https://www.nicetapet.dk/interioer/akustikpaneler/akustikpaneler

Du kan også sagtens bruge akustik paneler derhjemme. De kan opsættes i f.eks. dit køkkenalrum og på den måde får du opdelt køkkenet i mindre områder – og kan gøre rumklagen i rummet mindre. Hvis du ikke bryder dig om at have akustikpanelerne på væggen, så kan du montere dem i loftet og på den måde få et lyddæmpende akustikloft. Du kan akustikpanelerne i farverne: Natur, sort olie eller som hvidmalet.

3 gode grunde til at få styr på akustikken

Der findes masser af gode grunde til at få styr på akustikken, men tre af dem er:

  • Du får mere ro
  • Du kan skabe mere velvære
  • Du kan sidde mere uforstyrret

Hvis du ikke er typen, der er vild med paneler, så kan du også sagtens bruge sjove og flotte akustikplader. De er lavet af PET filt, og skal monteres på væggen. På den måde dæmper de støjen. Akustikpladerne fås i mange forskellige farver – 10 fine farver for at være helt præcis. Og så er de lige til at mikse på kryds og på tværs. Du kan altså skabe dit helt eget mønster eller kunstværk på væggen – og samtidig mindske støjen fra naboen. Det er da win-win. Akustikplader er en god ide, hvis du f.eks. bor i en lejlighed i en etageejendom, hvor du typisk vil være generet af dagligdagsstøj fra dine naboer eller oplever støj fra børn, som leger.

Du kan bruge akustikplader flere steder f.eks.:

  • På et kontor
  • I din lejlighed
  • På skoler eller i børnehaver

Du kan læse meget mere om, hvad akustikplader kan gøre for at reducerer støjen i dit hjem eller på kontoret her: https://www.nicetapet.dk/interioer/akustikplader Her kan du også få tops til, hvordan de sættes op og hvilke materialer, de er lavet i.