Tre gode grunde til at holde sommerferie hjemme

Artiklen er sponsoreret.

Sommertid er for mange lig med rejsetid, fremmede himmelstrøg og hektisk aktivitet. Hotelbookning, kuffertpakning, indtjekning, security, paskontrol og store lufthavne er nærmest et fast indslag og en integreret del af sommerferien – medmindre du da helt vælger at droppe ferien og bliver hjemme.

Og ja, hvorfor egentlig ikke? Der er nemlig flere gode grunde til, at du ikke skal tage til Malaga eller Kreta igen, når en vaskeægte staycation kan være mindst lige så god. Vi bringer her tre gode bud på, hvorfor du skal lade passet blive i skuffen og holde din sommerferie hjemme.

Du kommer helt ned i gear

Selvom det selvfølgelig som regel er rart, når man når frem, så kan det faktisk være ganske stressende både at skulle arrangere, forberede og rejse på ferie i udlandet. Der er flybilletter, der skal købes, feriebolig, der skal reserveres, bil, der skal lejes – og hov, hvem skal forresten passe katten?

Med en ferie hjemme kan du derimod slappe fuldstændig af, uden at skulle tænke på alt muligt, du skal nu. Du kan holde din ferie fra dag til dag og lade lysten styre, hvad du bruger din tid på. Hvis vejret er knap så godt og du er i humør til at blive indenfor, så kan du læse, bage, hygge dig med at spille online casino eller brætspil, eller noget helt femte. Er vejret godt, kan du tage ungerne med på stranden, i sommerland eller på udflugt. Uanset hvad, så bliver ferien på dine præmisser.

Du sparer penge

Det er langt billigere at holde ferie derhjemme end at rejse ud i verden. Ikke dermed sagt, at en hjemmeferie er gratis – især ikke hvis du har børn, der gerne vil underholdes og sommerlandets mange aktivitetstilbud lokker – men der er som regel en del penge at spare ved en hjemmeferie. En charterrejse for en børnefamilie løber hurtigt op i tusindvis af kroner alene for flybilletter og hotel.

Ved at blive hjemme kan du til gengæld slippe for at slagte sparegrisen og i stedet holde en dejlig sommerferie på budget. Du kan lave mad selv, spise ude, når du føler for det og udvælge nogle budgetvenlige aktiviteter, der ikke lænser pengepungen: Strandture, picnics, udflugter og dagsture kan snildt gennemføres for få kroner.

Du bliver turist i egen by

Hvornår har du sidst gået på opdagelse i din egen by? I hverdagen er det nemt at glemme eller overse de mange spændende tilbud, der findes lige uden for døren, men når du holder ferie kan alt ske. Tag sommerhatten på, find kameraet frem og leg turist i din egen by – du kommer til at se den fra en helt ny vinkel.