Tre gode grunde til at kvitte alkoholen

Dette indhold er sponsoreret

Alkohol er på mange måder en del af den danske kultur. Vi elsker øl, vin og alt med procenter i, hvortil vi tilmed af flere omgange har været verdensmestre i druk blandt unge. Alligevel kommer det nok ikke som en overraskelse for nogen, at alkohol langt fra er sundt. Faktisk har alkohol en lang række negative konsekvenser for dit helbred samt dit sociale liv, hvortil der er mange gode årsager til, hvorfor du helt bør kvitte alkoholen.

Helbredet tager skade

Cirka hvert ottende dansker drikkere mere end sundhedsmyndighederne anbefaler. Nogle håndterer det fint i perioder, mens det store alkoholindtag for andre ender ud i et regulært alkoholmisbrug. Større mængder alkohol over en længere periode tærer dog på kroppen og dit helbred, hvor flere af kroppens vitale organer langsom står af og svækkes, når de udsættes for større mængder af alkohol. Bedste eksempel herpå er leveren og hjernen, som på ingen måde er bygget til at håndtere særligt store mængder alkohol. Dertil øges sandsynligheden for hjertekar- og livsstilssygdomme betragteligt, når du drikker alkohol.

Dine relationer kommer på prøve

Få ting har samme mulighed for at volde problemer for relationer og parforhold som alkohol. Når vi drikker – særligt i større mængder – ændrer vi os mens vi er påvirket. Nogle blive sjov og overskudsagtige, mens andre bliver aggressive og let-irriterede. Alt for mange lader desværre disse forandringer gå ud over de som er dig nærmest, hvilket vil sige familien og de nærmeste venner. Har du et problem med alkohol, bliver disse problemer altså projiceret overpå din familie, hvilket kan skabe store udfordringer i dine relationer med andre mennesker.

Vær til stede sammen med andre

Selvom der bestemt også kan ske sjove ting, når du er halvt bedøvet af brændevin og slavevodka, kan alle nok nikke genkendende til, at man ikke ligefrem bliver en bedre udgave af sig selv, når man drikker. Vi bliver derimod mere fraværende i vores samtaler, alt imens vi udviser flere egocentriske træk og helt glemmer at lytte til, hvad andre fortæller os. Vi er med andre ord ikke til stede på samme måde i de fællesskaber vi tager del i, når vi drikker, som når vi er ædru.

Slip alkohollen

Der er med andre ord mange gode grunde til, hvorfor du bør klogt i at overveje helt at droppe alkohollen. For de fleste som drikker i moderate mængder, kan det ofte gøres af egen fri vilje, mens det ofte kan være noget svære for dem, der har opbygget en afhængighed for alkohol. For disse kan det være en god ide at søge hjælp på afvænningsklinikker eller i ambulant behandling hos en terapeut med erfaring i alkoholmisbrug.