Tre gode grunde til at anskaffe sig en kat

Danskerne er helt vilde med at holde kæledyr. Vi elsker at have lidt ekstra selskab i hjemmet, om det er hunde, katte eller noget helt tredje. Vi er mest vilde med at holde hunde og katte, og faktisk er der estimeret til at være en kat eller en hund for hver femte dansker i de danske husholdninger.

Men hvorfor er vi så glade for kæledyr, og hvorfor skal man lige anskaffe sig en kat? Det skal vi kigge nærmere på i denne artikel.

Der findes en kat der passer til alle

Der findes mange forskellige katteracer, der har hver sin personlighed, temperament og udseende. Hvis du har børn, kan det være at du leder efter en kat til at underholde dine børn. Med sin høje energi og legesyge personlighed vil Bengal katten passe perfekt ind i dit hjem.

Det kan også være at du leder efter en kat der bedre kan vænne sig til støjen der forekommer i hjemmet med fjernsyn, støvsugere, madlavning og børn. I så fald kan Maine Coon katten være den helt rette kat for dig. En Maine Coon kat er en rolig kat der også kan lide at lege og er meget loyal. Maine Coon katten kan du læse mere om på https://kattesiden.dk/maine-coon.

En ven der altid er hjemme

Et kæledyr er en ven der altid er hjemme, og altid er til at snakke med. Selvom der ikke lige er opfundet maskiner til at oversætte hverken gøen eller mjaven, så kan en pelset ven være godt selskab når man bare skal have luftet nogle tanker, eller bare gerne vil have lidt selskab på sofaen eller i sengen. De fleste katte knytter sig til deres ejere og er generelt sociale dyr. 

Katte bliver glade for at se dig når du kommer hjem, og hilser dig i døren. Katte kan være et rigtig godt værn mod ensomhed for folk der har en begrænset social omgangskreds. Det kan være studerende der lige er flyttet fra hjembyen for at studere i en helt ny by og skal møde en masse nye mennesker. Det kan også være til dig der bare er mere introvert og ikke bryder dig om at gå ud så ofte. 

Overvejer du at få dig en kat?

Så er du selvfølgelig på den rette vej! Det kan dog være en god idé at gøre sig nogle overvejelser inden man køber en kat. En ting er, hvilken race man vil have, en anden er økonomien bag. Der er for eksempel udgifter til kattefoder, og her er det en god idé ikke at gå ned på kvalitet

Forskellige katteracer kan også variere i pris. Det er dog afhængigt af om du ønsker dig en 100% racekat. At katten er en racekat vil sige at katten er 100% dens egentlige race, og ikke er krydset med andre katteracer.