Tre gode grunde til at søge behandling af ludomani

Annonce

Det at være afhængig af pengespil kan få ret så mange konsekvenser for, hvordan man kan leve sit hverdagsliv. Ludomani er nemlig en afhængighed, som helt på samme måde som et alkoholmisbrug eller et stofmisbrug. Derfor kan ens afhængighed også blive det, som ens tanker, adfærd og liv indrettes efter – også selvom man måske ikke ønsker det. 

Selvom det kan virke uoverskueligt at bryde med en spilafhængighed, så er der alligevel alle gode grunde til at søge ludomani behandling. Det prøver vi også at fremhæve herunder. 

  1. Ludomani behandling kan hjælpe dig ud af afhængigheden

Noget at det første som taler for, at du skal søge ludomani behandling er, at du kommer i præcis de professionelle rammer der skal til, for at du kan bryde med din afhængighed. Det vil nemlig kræve særlig viden omkring de mekanismer som er på spil i en afhængighed, når der skal tilrettelægges en behandling. Heldigvis er det her, en psykolog kommer på banen, da vedkommende har præcis de kompetencer og den ballast, der er nødvendig for at hjælpe dig videre. 

  1. Ludomani behandling kan hjælpe dig tilbage til hverdagen før din afhængighed 

Det der er med ludomani og spilafhængighed er, at det ofte får en række konsekvenser for ens sociale liv, ens tætte relationer og ens evne til at passe sit arbejde eller uddannelse. Det kan du måske også selv nikke ja til, hvis du er eller har været pårørende til en med denne type afhængighed. Heldigvis kan ludomani behandling spille en afgørende rolle ift., at du kan vende retur til en hverdag, hvor det ikke er afhængigheden der sætter dagsordenen, men dig selv. 

Når du kommer i behandling, så skræddersys der et forløb til netop dig. Derudover kommer dig og psykologen også til at arbejde i dybden med de ting, der har været med til at fastholde din afhængighed, du kan få hjælp til at håndtere svære følelser og generelt kan du få støtte på de områder, hvor der er behov for det. 

  1. Bliv klædt på til at håndtere eventuelle tilbagefald

En sidste og tredje god grund til, at du opsøger behandling er, at du kan blive klædt på med redskaber til, hvordan du håndterer eventuelle tilbagefald. Det at få bugt med sin ludomani er nemlig en løbende proces, og derfor kan det også være alfa og omega, at du ved hvad du skal gøre, hvis spilletrangen melder sig igen. 

Som du nok allerede kan fornemme nu, så er der en række forskellige ting, der taler for, at du tager skridtet og kommer i behandling.