Tre gode grunde til at udskifte dine loft baldakiner

Baldakiner, eller rosetter som de også bliver kaldt, er navnet på det lille (ofte runde) objekt du bruger til at skjule strømudtaget i loftet med. Med en baldakin kan du skjule det sted i loftet hvor lampen er monteret og derved slippe for at se på en masse sammenkrøllet ledning. Da samlingen af ledningerne som regel ikke det kønneste at kigge på, kan en baldakin være en super god løsning på dette. I denne artikel kan du læse tre gode grunde til, at vælge din næste baldakin med omhu eller udskifte den dem du allerede har.

Funktionalitet

En baldakin i loftet tjener sit formål ved, at skjule ledningen samt strømudtaget i loftet. Alene af den årsag bør du anskaffe dig en baldakin til din loftslampe eller pendel. Med en baldakin kommer der styr på ”rodet” i loftet og det skaber derfor en hvis ro og harmoni i rummet.

En baldakin er super nem at montere, da den som regel leveres med et beslag og dertilhørende skruer. Den er derfor lige til at skrue op og hænge sammen med din lampe.

Hæng flere lamper sammen

Du ved, at baldakiner kan købes med ét hul til én lampe. Du ved måske også at de kan købes med to eller tre huller – men vidste du, at du kan få baldakiner med helt op til 10 huller. Disse gør det muligt at hænge mange lamper alle frithængende pærer i fatninger med stofledning, som alle kommer ud af samme baldakin. Det sparer dig for en masse besvær, men det ser også utroligt elegant ud i din daglig- eller spisestue. Du kan finde baldakiner med helt op til 10 huller her.

Fuldend din boligindretning ned til mindste detalje

Når du køber en lampe, medfølger der som regel en roset eller en baldakin. Denne er dog ofte lavet af plastik og er sort eller hvid. Med den rette baldakin i den rigtige farve kan matche den med dine andre elementer i hjemmet. Hvis du eksempelvis har en kobberfarvet lampe, en rød stol eller en grå sofa, hvorfor så ikke matche denne med en baldakin i samme farve. Det er små detaljer som denne der giver din boligindretning en rød tråd og sætter det afgørende touch, så din indretning fuldendes.

Bonus tip

Et sidste bonus tip som du bør holde øje med inden du køber baldakin til flere lamper er, altid at sørge for at måle op, så du er sikker på, at der er plads til alle de lamper du vil have hængende. En lampes diameter måles altid på dens bredeste punkt.