Tre gode grunde til, hvorfor din virksomhed skal bruge interim management

Det kan være svært for virksomheder at få besat en midlertidig lederstilling, specialister eller c-level profiler, når der er akut behov for det. Her kan der være fordele i at henvende sig til HR-bureau som Adecco, der tilbyder interim management. Kort sagt så er interim management en bemandingskoncept, der skal sikre virksomheder varetagelsen af opgaver i en periode, hvor virksomheden ikke selv kan bemande opgaven inhouse. De problemstillinger kan fx opstå, når I har fået en ny regnskabschef, men vedkommende er først fri af sin kontrakt om 6 mdr. Her kan I hos Adecco leje en medarbejder, specialist eller leder.

Men hvad er egentlig fordelene ved at få hjælp til at ansætte en midlertidig lederprofil? Nedenfor kan du læse 3 gode grunde til at anvende interim management.

Få akut hjælp i akutte situationer

Når I står og skal have udfyldt den tomme stol i jeres firma, kan det være besværligt og tidskrævende at finde den rette profil. En person med den rette erfaring, der også passer ind i jeres virksomhedskultur og er indforstået med, at det ikke er en fastansættelse. Når du bruger et interim bureau, har de forvejen en kandidatpulje eller Talent Pipeline, som kan implementeres i jeres firmas medarbejderstab relativt hurtigt. Skal I eksempelvis bruge interim ledelse i en kort periode, kan i få dækket den tomme stol med det samme. Og når perioden er ovre, skal I ikke bekymre jer mere om medarbejderen.

Med Interim management, lader I bureauet stå for alt det besværlige

Som nævnt i overskriften, så skal I ikke bekymre jer om noget, når I får hjælp til interim management. Alt det der kan virke besværligt og tidskrævende, såsom: Hvilke kompetencer lederen skal have, hvordan man finder den rette vedkommende, jobinterviews, udformning af kontrakt, lønforhandling og det administrative arbejde, når profilens periode er ophørt. Alt det overlader i til samarbejdspartneren. Så kan I koncentrere sig om det, I er bedst til.

Interimsleder giver jer nye kompetencer

En interimsleder har et højt kompetenceniveau inden for sit felt. I de fleste tilfælde har vedkommende været i mange virksomheder, der er tilknyttet forskellige brancher og virksomhedsstørrelser. Det giver et bredt kompetencesæt, som kan optimere jeres firmas nuværende situation. Forestil dig, at I bruger en interimsregnskabschef i en periode på fx 10 måneder. Her optimerer den nye leder og specialist jeres processer, så I får et bedre flow og sparer en masse tid i jeres regnskabsafdeling. Det skaber både en længere positiv effekt på processer og økonomi – men også gøre det nemmere for den kommende permanente leder, der skal overtage afdelingen på længere sigt.

Der er et hav af gode grunde til at få hjælp til interim management. Det er en overskuelig omkostning på kort sigt, der skaber overskud på ressourcer og økonomi på den lange bane.