3 gode grunde til at investere online

Som de fleste godt ved, er det en rigtig god idé at spare op. De tider, hvor det var muligt at få en fornuftig rente for at have penge stående på din bankkonto, er imidlertid for længst passé. Faktisk er det efterhånden snarere reglen end undtagelsen, at du skal betale penge for at have penge til at stå på din bankkonto – i hvert fald, hvis du har over et vist beløb. Og da denne beløbsgrænse sænkes med jævne mellemrum hos landets banker, er det formentligt kun et spørgsmål om tid, før du også rammes af negative renter; hvis det da ikke allerede er sket i forvejen.

Hvis du ønsker at undgå de negative renter, kan du med fordel overveje at investere dit indestående i stedet for. Her får du tre gode grunde til, hvorfor du bør begynde at investere online.

Du får et afkast af dine penge

Når du investerer dine penge, undgår du ikke blot at betale negative renter – du skaber også mulighed for at opnå et positivt afkast. Og selv for en total nybegynder, der intet ved om investering, er de overordnede muligheder for at opnå et positivt afkast bestemt til stede. Det illustreres af, at aktiemarkedet i gennemsnit stiger 7% om året over en årrække.

Det betyder med andre ord, at du kan se frem til at få 7% i afkast i stedet for negative renter, hvis du investerer i aktier. Det kan selvfølgelig være en udfordring, at du ikke ved, hvordan du skal gebærde dig, men…

Det er nemt at tilegne sig viden om investering på nettet

Som ny indenfor investering kan det måske virke en smule angstprovokerende at skulle i gang med at investere sine egne penge. Det råder internettet dog heldigvis bod på – her er der masser af information om, hvordan du kommer i gang med at investere. Og er du på jagt efter tips og tricks til, hvordan du optimerer dit afkast, er internettet også det helt rette sted at lede. Det samme gælder, hvis der er begreber og ord, du ikke forstår – her kan vi i øvrigt varm anbefale investorpedias ordbog, der forklarer de fleste begreber, så de er til at forstå.

Der er masser af forskellige aktiver at investere i

Den tredje gode grund til at investere online er, at du får et kæmpe udvalg af både aktivklasser, men også af aktiver i de forskellige klasser. Ønsker du f.eks. at investere i aktier, valuta eller CFD hos Saxo, er mulighederne nærmest uanede. Her finder du således flere tusinde forskellige aktiver at investere i, og vi tør godt garantere, at du aldrig løber tør for muligheder.

Samlet set er der altså god grund til at komme i gang med at investere online. Det gælder trods alt dine penge!