Tre gode grunde til at vælge en jurist fremfor en advokat

Hvad er egentlig forskellen mellem en jurist og en advokat? Det er ikke godt at vide, for den gennemsnitlige mand på gaden, men her får du vide hvad forskellen er samt tre gode grunder til, at vælge en jurist fremfor en advokat.

De fleste af os står på et eller andet tidspunkt i livet og har brug for juridisk bistand eller assistance, men få af os ved hvad man skal vælge. Hvornår skal man vælge en advokat og hvornår skal man vælge en jurist, og hvad er egentlig forskellen

1. En jurist kan være billigere

En af de bedste grunde til at vælge en jurist fremfor er advokat er at det kan være billigere. en advokat har simpelthen en højere uddannelse end en jurist, da man skal læse i to år mere for at få en advokatbevilling og desuden operere som advokatfuldmægtig først. Derfor er der også flere der er jurister end advokater, og man kan dermed få en nyuddannet jurist der vil prøve sig, i stedet for en erfaren advokat. Dette kan hurtigt blive lidt billigere, alt efter som hvad du skal bruge han/hende til.

2. Perfekt hvis du kun skal have bistand

En jurist er også det perfekte valg hvis du kun skal have bistand og ikke føre en sag for retten. En jurist har lige så godt et greb om loven som det en advokat har, formodentligt, men udøver jura i en anden praksis. Derfor kan en jurist for eksempel bistå med rettigheder og lovmæssige ting i forbindelse med arv eller kontrakter. Der en advokat vil være specialiseret i at føre sager for retten og argumentere i den sammenhæng, mens en jurist kan være vel så god at have i en juridisk sammenhæng, der man har brug for nogen der kan analysere og forvalte loven efter dine eller din virksomheds interesser.

3. Det er nemmere at finde en jurist

Jurister opererer gerne i en meget større del af næringslivet og man kan derfor nemt finde jurister der er specialiseret indenfor hvad det skal være, uden at de nødvendigvis er advokater. Man kan få kontakt til en jurist gennem for eksempel en juridisk platform, og få den bistand og assistance man har behov for. Husk at jurister også gerne er specialiseret i forskellige dele af loven, så det er en god ide at finde en der specialiserer sig indenfor lige præcis det felt, der du trænger bistand.

Uanset hvad du har brug for hjælp til, kan du nemt finde en jurist der kan bistå lige præcis dig.