Tre gode grunde til at vælge LED-belysning

Har du overvejet at skifte dine gamle pærer ud med LED-pærer? Måske mangler du bare lige det sidste lille puf for at kunne tage beslutningen. Men inden du træffer den endelige beslutning, er det værd at kende til de fordele, du kan opnå med LED-belysning i dit hjem.

Når først du kender til alle fordelene, kan du helt sikkert ikke vente med at få købt og monteret LED-lys både udendørs og indendørs i dit hjem.

Hvad er LED?

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode. Denne teknologi omsætter strøm til lys på en ny og revolutionerende måde, hvilket giver LED-lys mange fordele i forhold til andre lyskilder. Du kan betragte LED-lys som fremtidens intelligente belysning.

Spar på elregningen med et lavt strømforbrug

Brug af LED-pærer sparer dig for en masse strøm, da de bruger langt mindre energi sammenlignet med andre traditionelle pærer. Ved at skifte til LED-pærer kan du spare mellem 50 til 90 % strøm alt efter hvilken type pære, du brugte førhen.

Hvis der eksempelvis tages et kig på halogenpærer i forhold til LED-pærer, bruger LED-pærer 4 til 5 gange mindre el. Det kan hurtigt blive til en del strøm, hvis du har rigtig mange lamper indendørs og udendørs.

Lang levetid sparer dig også for penge

LED-belysning er ligeledes kendt for at have en utrolig lang levetid i forhold til andre typer af lyskilder. LED-pærer har typisk en levetid på mellem 20.000 og 25.000 timer, hvilket svarer til omkring 20 års lys ved normalt brug. Sammenligner du en LED-pære med en helt almindelig glødepære, så holder glødepæren kun mellem 1.000 og 5.000 timer.

Desuden kan en LED-pære holde til at blive tændt og slukket op til 20.000 gange, hvilket også er et stort plus. Sidst men ikke mindst tænder LED-pærer med en fuld lysstyrke med det samme, og de flimrer ikke.

LED-belysning er et miljøbevidst valg

Ved at gøre brug af LED-lys sparer du ikke kun en masse penge, men du tager også et miljøbevidst valg. Som følge af at LED-pærer har et lavere strømforbrug, udledes der mindre CO2. Den lange levetid gør ligeledes, at du sjældent skal investere i en ny pære.

Da der ikke skal bruges så mange pærer, belastes miljøet mindre i forbindelse med fremstillingen af LED-pærer. Eksempelvis skal du købe syv halogenpærer i det samme tidsrum, som du skal købe en enkelt LED-pære takket være pærens lange levetid.

I forhold til miljøet er det også værd at nævne, at LED-pærer ikke indeholder kviksølv ligesom for eksempel sparepærer og lysstofrør.

LED-lys er en god investering

Første gang du skal købe LED-pærer, kan det godt virke som en stor udgift. Det leder sikkert dine tanker hen på, om det overhovedet kan betale sig at foretage denne investering.

Men takket være LED-pærernes lange levetid og det lave strømforbrug er LED-lyskilder en rigtig god investering på lang sigt. Dette gælder for alle lige meget, om der er tale om et privat hjem, en butik, et kontor, en lagerhal, et værksted eller lignende.