Tre gode grunde ved en drejeskive til keramik

Keramik er blevet populært i de fleste danskeres liv. Engang var det forbeholdt nogle bestemte typer, men i dag er det blevet en trend. Her i artiklen giver vi dig tre gode grunde til, du skal anskaffe dig en drejeskive til dit keramikeventyr. 

Det er nemmere at holde styr på dit ler

Ligemeget om du ønsker at lave et fad, en kop eller en vase, så er det nemmere for dig med en drejeskive. En drejeskive sættes enten i omdrejninger ved håndkræft eller med maskine, alt efter hvilken, du har købt dig. 

Når drejeskiven er i omdrejninger, kan du med snilde forme din vase, uden at skulle fumle rundt med det på et stumt bord. Det er en teknik som så meget andet, men så snart, du har et godt tag i det, vil du opleve, det er meget nemmere for dig. 

En drejeskive er en naturlig opgradering til dig, hvis du har arbejdet med keramik uden igennem længere tid. Du vil opleve at formningen går nemmere og dit arbejde vil være uden de store komplikationer. 

Med en drejeskive kan du arbejde mere professionelt med din keramik. Foto: Unsplash

Det er hurtigt at rette en fejl med en drejeskive 

Helt enkelt, så glider det hele bare lidt nemmere på en drejeskive. Det er derfor også meget nemmere at rette eventuelle fejl eller fortryde den retning, du eventuelt er gået med det ler, du arbejder med.

Hvis du eksempelvis har arbejdet på en vase og halvvejs inde beslutter dig for at starte forfra, så er det nemt og hurtigt at bygge din nye form op med en drejeskive

Du skal ikke tænke så meget over det og du sparer dig selv at fumle rundt med ændringer, når du allerede er godt i gang med dit ler. 

Det er muligt at arbejde med store mængder ler på én gang

Hvis du ikke er nybegynder, kan det være, du har meget store ambitioner med din keramik og derfor gerne vil kunne arbejde med en stor mængde ler. Det kan være svært at inddrage en stor mængde ler ad gangen, hvis du ikke har en drejeskive. 

Med en drejeskive kan du håndtere mange kilos på én gang og derved hæve dine egne ambitioner med keramikken. Det er samtidig også nemmere at gå til og fra, hvis dit projekt kræver mere en én dags arbejde. 

Du skal ikke, som med fingerkræft, rykke rundt på leret unødvendigt mange gange, så det eventuelt bliver beskadiget løbende.